icord Test i ocena
Witam, od 2dni jestem szczesliwym posiadaczem iCordHD 320GB, napisze troszke o moich wrazeniach(skala ocen 2-5):
1. Wyglad, wykonanie najwyzszy poziom, 5
2. Glosnosc 4+, podobno w nowym sofcie ma byc regulowana predkosc wiatraka, w tej chcwili po 2dniach pracy non-stop obudowa zimna jak otoczenie, wiec kreci sie zbyt szybko (zdecydowanie cichszy od n-boxow)
3. Menu bardzo przejrzyste, intuicyjne, ladne 4+
4. Nagrywanie jakosc 5, material dekoduje w locie (jezeli ogladamy nagrywany kanal), jezeli ogladamy inny niz nagrywany dekoduje przy pierwszym odtworzeniu.Nie potrzeba wielostrumieniowego czytnika.
5 Nagrywanie kilku kanalow jednoczesnie 5.
6 Przelaczenie kanalow SD kodowanych ocena 4 (szybko ok 1-2s z modulem canalPlusHD), miedzy HD rowniez 1-2s, niekodowane sd i hd max 1s ocena 5,
7 Prznoszenie materialu na USB 5 , pliki zapisane w *.ts, nie potrzeba zadnych specjalistycznych aplikacji do odtwarzania jkosc 5
8 Nie czynny lan ocena 2 (podobno w kwietniu ma ruszyc)
9 Jakosc HD 5, jakosc SD 3+ (zdecydowanie lepiej po HDMI niz Component)
podobno w versji softu 1.00 bylo lepiej z SD !, Czekamy do kwietnia na upgrade)
10 Jednoczesne korzytanie z czytnikow CI C+ i Polsatu 5 zero zwisow i komunikatow ocena 5
11 Zawieszanie sie i bledy pracy ocena 5 (czyli brak jakichkoliwek bledow, zwisow, jeszcze go nawet nie restartowalem)
12 przenoszeni i wgrywanie list kanalow 2 (mozesz ja wyeksportowac na usb, ale nie da sie jej wczytac
-deprymujace)
13 wyszukiwanie z satelity szybkosc 5, dokladnosc 4... Po dodaniu transpondera recznie nie mam pojecia gdzie zapisuje to co dodal ( na pewno nie na koncu listy ;( .. wiec trzeba szukac recznie) ocena 2, wyszukiwanie kanalu po nazwie (search) ... brak ocena 2
Wrazenia ogolne, jak na razie pieknie wykonany i bardzo, ale to bardzo szybki PVR nie da sie go nawet porowanc do Ferdka 8900, sprzet z totalnie innej polki (cenowej tez zreszta
, jezeli nie wlacza lan-a bedzie super fajna kupa... ale za to jak sie prezentuje...
Pozdrawiam wszystkich