Bolek napisał:A odbierasz PREMIERE HD SPORT ?? U mnie znajduje ten program ale i tak nie mogę go oglądac z innymi nie ma problemu działają ok. Z tego co wiem to jest problem z tym kanałem w humaxie ale może jest jakieś rozwiązanie ??
Bolek napisał:A odbierasz PREMIERE HD SPORT ?? U mnie znajduje ten program ale i tak nie mogę go oglądac z innymi nie ma problemu działają ok. Z tego co wiem to jest problem z tym kanałem w humaxie ale może jest jakieś rozwiązanie ??
Po pierwsze to kanał jest bo dekoder wyszukuje go bez problemu (może już nie nadają na nim nic tego nie wiem) a po drugie mając moduł T-rexa 4.6 odbierzesz całą paczkę Premiere. Zadałem to pytanie jakiś czas temu do HUMAX POLSKA poradzili mi żebym ściągnął liste kanałów z strony internetowej bo podobno akurat ten kanał jest specjalnie nadawany nie typowo ale niestety to nic nie daje.jarmalik napisał:Po pierwsze: tego kanału nie ma juz od kilku miesięcy. Po drugie: to był kanał kodowany...
radosc2 napisał:witam dlaczego humek 2000 nie znajduje premiere direct gdzie jakas pozadna lista kanalow i jak to premiere direct zrobicmoj gg 5552505
kubaexpress napisał:Witam,
mój też czasami złapie zawias. Szkoda ,że nie można zmieniać nazw satelitom wpisanym do listy fabrycznej ,są poukładane nie pokolei i sam tuner narzuca kolejność w pozycjonerze. Poza tym długi czas oczekiwania na przełączony program.
buba napisał:hej a macie moze taki problem jak zawieszanie sie dekodera? ni reaguje wtedy na zadne przyciski i trzeba go zresetować przyciskiem z tyłu. oan u delaera powiedział ze sprzęte pewnie żle stoi bo sie przegrzewa. a gdzie ma stać> w ogrodzie?
Judash napisał:A ja od pewnego czasu widze w swoim TV niepokojace mnie zjawisko. W tle za glownymi postaciami np na niebie, scianie cienie i kolory maja ksztalt drobnych kwadracikow, jakby to powiedziec pikseloza?. Czesto mozna to zobaczyc w komputerach z kiepskiej jakosci karta graficznia.Myslalem, ze moze to wina plazmy ktora kilka dni temu podlaczylem, ale na starym Sony crt KV29FX66 jest to samo. Sprawdzilem, czy te efekty wizualnesa na kablowce Vectry i tam ich nie ma!.Zastanawiam sie, czy to normalne objawy, czy tuner jest walniety?
Judash napisał:Panowie, ja zauwzylem te kwadraciki, plamy itpna kanalach ktore oszczedzaja na sygnale.Programy Niemieckie chocby (nie wszystkie)pozbawione sa tej przypadlosci, a pogramy HD wogole nie widoczne.Moze to wina kiepskiej jakosci kabla HDMI?.Zmienic na Component i poobserwowac.Najwazniejsze, ze nie ma tego na Programch HD, bo m.in dlatego kupilem ten tuner
![]()
KMN napisał:Obserwowane artefakty to efekt kompresji sygnału video (podobnie jak w DivX, gdy ustawi się zbyt mały bitrate...) lub rescalingu do wyższej rozdzielczości (nie wszystkie TV nawet te full dobrze sobie z tym radzą.
Moje doświadczenia w tym temacie bazują na obserwacji tych samych programów na 3 tunerach HD (Humax HDCI2000, Topfield 7700 i nBox) z Astry i Hotbirda. Programy oglądam na SONY KDL46X2000 i mogę stwierdzić, że wszystko zależy od jakości (wielkości bitstreamu) oglądanego programu. Takie same artefakty występują na wszystkich tunerach.
Co ciekawe, to fakt że nawet na Canal+ sport HD czasami obraz jest zakłócony. Według mnie jet to spowodowane właśnie rescalingiem sygnału z 576i do 720p...
Testowałem kabelkiem HDMI dołączonym do Humaxa, HDMI VIVANCO orazJudash napisał:Czyli zmiany kabli z tanich Chinskich na drogie firmowe nic tu nie zmieni?
L-pń napisał:Ja mam do was pytanie,mam moduł aston 2.17 czy inni użytkownicy tego moduł mają kanał cyfry HD