Jak pisałem na wstępie chodzi mi o Homaticsa R 4K, czyli ma takie wyjście. Poprzednik Ferguson FBOX ATV i jeszcze wcześniejszy MEASY też miały, więc wiem jakim złączem wysyłać sygnał do amplitunera. Oczywiście urządzenie mysi go chcieć wysłać. Na marginesie mam tego Homaticsa od wczoraj i jestem i zadowolony - obsługa i prędkość działania - i załamany - o tym za chwilę.Jeżeli chcesz mieć DTS to musisz szukać box-a z wyjściem optycznym
Czasem to znaczy czasem, nie liczę. Zwykle są filmy, ale też na nośniku mam np. wtyczki (repozytoria zip) i backupy do KODI.Co znaczy "czasem" w przypadku nosników zewnętrznych i jakiego typu są to materiały ?
750 Mb/s po kablu. Po wifi ze 150. Uroki UPC.Jaką masz predkosc internetu ?
Jeśli pisze o DD czy DTS to raczej widomo, że preferuję napisy. Filmy w DD z polskim lektorem to zwykle dramat. Lektor - tak, przy serialach (szczególnie gadanych).Preferujesz w filmach napisy czy wolisz "gadułę" ?
A teraz o problemach z moim Homatics R 4K.
Dźwięku przestrzennego z NETFIXA i PRIME wzmacniacz nie wykrywa, no ale tego się spodziewałem. Podobno powodem jest to, że TV nie przyjmuje takich sygnałów, więc nie wykrywając możliwośc przesyłania dźwięku po HDMI automatycznie na optyka puszcza sygnał PCM stereo, ale nie wiem czy to prawda stąd moje pytanie na tym forum na które zresztą nadal nie mam odpowiedzi
Nie odczytuje mi danych zapisanych na pendrive, przez co nie mogę ani włączyć filmu ani skorzystać z wtyczek i backupów KODI, które się na nim znajdują. Dysk jest sformatowany na NTFS. Urządzenie go wykrywa, dogrywa jakieś adroidowe katalogi i pliki i tyle.
Widzi moją sieć WIFI i 5GHz i 2,4 GHz ale nie jest wstanie się z nią połączyć.