Hobbit:Bitwa Pięciu Armii

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wiesz ja na tym się nie znam ale czytałem w jakiejś gazecie anglojęzycznej w Empicu i wypowiadali sie jacyś niby fachowcy od tych spraw że wielkość nośnika 100 GB może być za mała żeby dać w 100% nagrany film w 4k i przy tylu rodzajach dzwięku co sa na płycie , bo zauwaz że dla róznych krajów jest taki nośnik + napisy + dodatki. Mówią że dodatki można na drugi nośnik wrzucic ale to kolejny koszt a już filmy są drogie. Pożyjemy zobaczymy ja chciałbym żeby kiedyś powstał jakis super rodzaj ścieżki dzwiekowej tylko żeby to naprawdę było łoł, a nie jak jest teraz że niektóre filmy nagrane na dvd nie sa w cale gorsze opd co niektórych filmów nagranych np w DTS HDMA albo są nieznacznie gorsze. A cenowo 100% film na bd droższy w większości wypadków.

Ostatnia edycja:

robertuss

Active member
Bez reklam
To ostatni finałowy trilers teraz to już tylko Premiera.Pamiętam pierwszą część Hobbita.Wyruszali w beztroską wyprawę.Było tak spontanicznie i śmiesznie.Ta część jest poważna i dramatyczna widać to w tym trilerze

Przed nami kolejne mega produkcje.Ale kolejnych przygód tych bohaterów długo nie zobaczymy....

[youtube]sBozY5nxuss[/youtube]

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dzięki Kolego za trailer, ja już się doczekać nie mogę końca grudnia ewentualnie początku stycznia :) Myślę że to najlepsza część będzie Hobbita..

robertuss

Active member
Bez reklam
Dzięki Kolego za trailer, ja już się doczekać nie mogę końca grudnia ewentualnie początku stycznia :) Myślę że to najlepsza część będzie Hobbita..

Będzie to najlepsza część zgadzam się a wiele osób narzekało że w pierwszej części nuda i nic się nie działo.To od tyły mieli puszczać film;) ? deser na sam koniec.No ale martwi mnie to , że to ostatnia część.Takie filmy by się chciało oglądać cały czas.Magia tego filmu polega na tym że grupa przyjaciół wyrusza w świat napotykając dziwne istoty i przemierzając nieznane krainy.Tak samo było w Władca pierścieni.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To nie będzie żaden koniec.Nie czytaliście informacji,że planowana jest trylogia "Gollum" ? Smeagol ma być główną postacią i wydarzenia mają być przedstawione z jego punktu widzenia.Zdjęcia prawdopodobnie rozpoczną się już w 2015r.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Siemanko Savron :D

Gandalf wysłał dzieci do Saurona,aby ten swoim okiem wypatrzył wszystkich gejów w okolicy :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Maraton z dwoma pierwszymi Hobbitami w wersji rozszerzonej (oba w 3d) zakończony. Szczęka nadal na podłodze :) a dodam, że II część widziałem po raz pierwszy w życiu. Teraz czekam na trójkę w kinie, a potem jej edycję rozszerzoną za rok. Co by nie mówić o Jacksonie to nikt tak jak on nie umie mnie przykuć do fotela na 3h :) (lub wielokrotnosc tego czasu w przypadku maratonow).

PS. 3d od Jacksona wymiata. Nadal nie ten poziom co w animacjach ale jest już naprawdę b. dobrze. Ech, czemu takie filmy tylko co rok? ;-)

robertuss

Active member
Bez reklam
Maraton z dwoma pierwszymi Hobbitami w wersji rozszerzonej (oba w 3d) zakończony. Szczęka nadal na podłodze :) a dodam, że II część widziałem po raz pierwszy w życiu. Teraz czekam na trójkę w kinie, a potem jej edycję rozszerzoną za rok. Co by nie mówić o Jacksonie to nikt tak jak on nie umie mnie przykuć do fotela na 3h :) (lub wielokrotnosc tego czasu w przypadku maratonow).

PS. 3d od Jacksona wymiata. Nadal nie ten poziom co w animacjach ale jest już naprawdę b. dobrze. Ech, czemu takie filmy tylko co rok? ;-)

Bo Miliarda dolarów nie wydaje cię ot tak..;) Dlatego tak rzadko są tak wyśmienite produkcje.Rok odetchnienia i 2016 kolejny maraton AVATAR 2 i 3 !!! o kosztach nikt nic nie mówi na razie , okaże się z czasem

lolek126

Well-known member
Bez reklam

Bo PJ jest dobry i dlatego jest tylu ludzi na świecie co kocha te filmy... Bo jakim trzeba być człowiekiem żeby np. ( tak jak ja) kupiłem normalne wydanie dvd WP, potem rozszerzone dvd WP. Potem Rozszerzona wersje WP na bd ..... z Hobbitem od razu rozszerzona wersja i do tego każda cześć raz lub dwa razy w kinie:) to trzeba gdzieś mieć w sobie i lubić to co pokazuje PJ w tych filmach. Dla mnie ten klimat + plus muzyka + plenery+ postacie +charakteryzacja + efekty to coś niesamowitego i 2,5- 3 godziny leci jak diabli...
Ale filmów tego typu nie ma dużo bo to kosztuje a ile to Ci wiedza co takie filmy robią... Teraz Nolan może mieć problem mały bo jak nie zwróci się film Interstellar ( a najlepiej musi zarobić i to sporo) to może troszkę na drugą linie być odepchnięty ... Bodajże 150 mln poszło na film a tak naprawdę to tylko oni wiedzą ile..... Ja mam nadzieję że również to będzie fajny film.. i jeśli taki będzie to pomogę Nolanowi kupie film :)
Czyli Kolego rozumiem że obraz i dźwięk Hobbita II jest na odpowiednim poziomie:)? Ja dopiero pod koniec miesiąca się przekonam - ale jak to mówią że cierpliwość pokory uczy :)

Ostatnia edycja:
Do góry