HK265 czy HK365, który wybrać?

hkmiki

New member
Witam!
Obecnie nie mogę się zdecydować (różnica w cenie nie jest duża) - doradźcie proszę. Kolumny do tego sprzętu to TAGA HARMONY TAV 606V3

hkmiki

New member
Tak by sie mogło wydawać że nowszy model jest lepszy:) ale czasami tak nie jest, biorąc pod uwagę choćby nowe amplitunery HK mają mierne opinie:). Dodam że sprzęt bedzie służył głównie do odtwarzania muzyki, mniej filmów. Byłem w posiadaniu HK265 przez kilka dni i dość mi sie spodobał:), czy warto dołożyć do HK365 i czy jest w czymś, oprócz większej mocy lepszy od HK265?

Whiplash

New member
Bez reklam
Ale 365 nie jest nowszy od 265 tylko jest modelem oczko wyzej. Nowa seria to 270/370. Ja na twoim miejscu bralbym 365 bo jest to konkretny amplituner!

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Tak by sie mogło wydawać że nowszy model jest lepszy:) ale czasami tak nie jest, biorąc pod uwagę choćby nowe amplitunery HK mają mierne opinie:). Dodam że sprzęt bedzie służył głównie do odtwarzania muzyki, mniej filmów. Byłem w posiadaniu HK265 przez kilka dni i dość mi sie spodobał:), czy warto dołożyć do HK365 i czy jest w czymś, oprócz większej mocy lepszy od HK265?
mierne to chyba w ustach konkurencji :)

hkmiki

New member
No ok, pomijając już temat nowych HK, finalnie wybór padł pomiędzy dwa polecane przez was na forum modele: HK265 i 365. Czy warto dokładac do 365?, który jest dużo wiekszy(głębszy5cm), bo moc 265 mi wystarcza.

Whiplash

New member
Bez reklam
Warto, na jakiej podstawie sadzisz ze Ci wystarcza? Moc to nie jest glosnosc amplitunera a jego skutecznosc w odpowiednim wysterowaniu kolumn. Wkoncu nie kupujesz amplitunera na rok tylko na dluzszy okres i ja bym sie nie zastanawial jesli mozesz dolozyc to kupuj 365. Wyzsze modele maja zazwyczaj poza wieksza moca lepsze podzespoly a wiec i brzmienie

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Zastanawia mnie fakt, że beee zawsze są bieżące modele HK, a jak stere to już super i wypowiadają się o nich i właściciele. Sądzę, że to bee to hejterzy o bieżących :)

Whiplash

New member
Bez reklam
Szanowny kolego Blackninja, do nowych HK mam jedno ale a dokladnie do AVR370 wiesz o czym mowie :)
Pozatym ostatnio bylem w MM i stal zestaw AVR270 + BD30, powiem ci ze wygalda zajebiscie, ale chyba poprzedni design mi bardziej podchodzil ;)

hkmiki

New member
Nic, musiałem wybrac 265 bo 365 wystawał by mi 5cm poza półkę (jest dużo głębszy). Pozostaje jeszcze dobrać nowe kolumny, bo obecne TAGA HARMONY TAV 606V3 nie do końca mi podchodzą- graja mocny środek i wysokie (aż drażniaco) i malo basu- muszę go podciągac na +6. Wpadły mi w oko yamaha NS555, czy nadaja sie pod ten amp.?

Ja mam JBL Studio i jestem zadowolony, choć nie wiem jaki masz teraz budżet na kolumny. W stereo niepotrzeba suba bo bas jest ładny.

hkmiki

New member
Limit to 2000zł, potrzebuję tyko fronty, fajnie grające ciepłym, miekkim basem jak QQ5000 i fajnie wyglądające jak te yamaha:). Centralny i surrandy mam z jamo i mi wystarczą.

Ostatnia edycja:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zerknij na Melodikę BL40. Grają tak jak byś chciał. Oczywiście przed zakupem odsłuchaj. Odsłuchaj też JBL Studio. Dobrze się zgrają z Harmanem.

hkmiki

New member
Najlepiej gdyby miały tunel z przodu, bo stoją 20cm od ściany. Co myślicie o tych KLIPSCH F 1, mają trochę szersze pasmo 38-23000hz, miał ktoś z nimi styczność?

Whiplash

New member
Bez reklam
Jak kolumny nie beda staly w rogach pomieszczenia to mozna dosunac do sciany a 20cm to sporo, co innego jakby staly 5cm od sciany to wtedy bym sie martwil

Do góry