HK AVR 365 kilka pytań

I

irek6311

Guest
Basu moim zdaniem mają mniej ale reszta pasma ok w Studio 180 bo 190 trochę lepszy bas mają ,
moje Yamahy w basie schludnie bez grzmotu ale wspomaga je sub .

Mam pokój 18 m2 wiec 190 były by za duże. Na 180 basik extra. Polecam odsłuchać sobie Deep Purple All the time in the world z płyty Now What.

hkmiki

New member
To najpierw przeprowadź kalibrację. NS555 mają słabe wysokie. Jest ich mało. Z Harmanem za dobrze się nie zgrają. Może zerknij na ofertę JBL-a, Klipsch-a, Paradigm-a.

To było to!:) kalibracja pomogłą, gra to teraz o niebo lepiej!. Fajne jest to ze po kalibracji dalej można zmieniać barwę dzwięku i tak teraz sopran na +2 i wymiatają:).Dzieki za pomoc i zainteresowanie:)

hkmiki

New member
A jakie kolumny będą dobrym uzupełnieniem tego wzmaka? myślę o kolumnach do 1700 para, aby grały dynamicznie, wyraziście, fajnie góra i środkiem (nie tak przytłumiono) i z nasyconym, krótkim- niebuczącym basem jak w qq5000. Ogólnie słucham muzyki coś jak eska z tv lub też coś elektronicznego pod Daft Pank czy Lindsey Stirling lub jakis Tiesto czy Armin Van Buren.

hkmiki

New member
JBL Studio 270 pasują mi, cena też ok - wyżyszych (ponad metr) nie wcisne, zastanawia mnie tylko pasmo przenoszenia dopiero od 45hz(moje TAGA 606V3 maja 40-25000hz) czy one zagrają ten niski- ciepły bas?, na suba nie ma opcji.

Ostatnia edycja:

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
JBL Studio 270 pasują mi, cena też ok - wyżyszych (ponad metr) nie wcisne, zastanawia mnie tylko pasmo przenoszenia dopiero od 45hz(moje TAGA 606V3 maja 40-25000hz) czy one zagrają ten niski- ciepły bas?, na suba nie ma opcji.
Tak, papier przyjmie wszystko :) dziwne , że na papierze przenoszą tylko od 40 a nie od 30 :)

hkmiki

New member
A czy kolumny klipsch F-1 zgrają sie z avr 365?Z tego co widzę maja konkretny sopran, pasują mi wielkościowo i cenowo też sa tańsze od JBL

hkmiki

New member
Ok wybieram pomiędzy f1 i f10, które z nich są lepsze(różnica chyba jest niewielka) i jaka będzie cena za 2szt? jak mam napisać do ciebie na prv?(niewiem jak to zrobić)

Ostatnia edycja:

hkmiki

New member
Klipsch f1 czy f10 (te kolumny idealnie pasują mi na wysokość) które wybrać do avr 365 czy wystarczą do pokoju 20mkw?,może jeszcze jakieś inne propozycje które sie z nim zgrają? max wysokość kolumny to 92cm a cena do 2k.

Ostatnia edycja:

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Klipsch mają wysoką skuteczność więc powinny dać radę. Lepsze by były F20, ale te są wyższe. Z niższych kolumn zerknij jeszcze na Indiana Line Nota 550, Melodika BL30, Roth Audio Oli RA3.

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
ES80 będą pasowały do tego amplitunera. W końcu to jeden koncern:)Są to kolumny grające mocno, efektownie i koncertowo. Odsłuchaj przed zakupem bo nie każdemu to odpowiada. Mnie bardziej odpowiada brzmienie serii Studio.

hkmiki

New member
Ok mam już kilka typów teraz trzeba wybrać się na odsłuch:).Jeszcze jedne wpadły mi w oko: MAGNAT QUANTUM 677 i 675 jak grają te kolumny? i czy będą pasowały do hk, bo wygląd mają zajebisty:)

Do góry