HK 365 vs 370 vs Onkyo 809

Orzeł3

Banned
I mam następny dylemat :(
Jako , że znam HK 360 i dzwiękowo mi odpowiadał , zastanawiam się nad modelem 365 lub 370 .
Poza air playem i lipnym zasilaniem jest jeszcze jakaś różnica ?
I następna zagwozdka : jak się ma HK 365 do Onkyo 809 ? W kinie i w stereo .
Wiem , że do stereo jest wzmacniacz , ale chcę jakiś kompromis .

Co byście mogli poradzić ?

Wiem , Marantz :) Ale obawiam się , że jest poza zasięgiem finansowym :(

Głośniki będą napewno Klipsch RF 62 II , RC 52 II i RS 52 II

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
można to nawet rozkminić w kwestii odmienności brzmienia, a nie lepszości jednego nad drugim.
Harman gra ciepło przyjemnie z fajnym basikiem, Onkyo jest zimne dokładne sterylne, podobnie brzmią Klipsche więc lepsza symbioza wyjdzie z AVR370.

Seba_Fan

New member
Bez reklam
Bardziej interesuje mnie HK 355 i coś w tego stylu amplitunera, czy Onkyo nie będzie się nadawał?
Jeszcze jedno pytanie do Focal 816V onkyo czy hk amlituner?

Seba_Fan

New member
Bez reklam
Grzech to każde dobre głośniki podpinać pod amplituner, dla mnie wzmacniacz to podstawa, słyszałem różne wzmacniacze i amplitunery i amplitunery sprawdzały się bardzo słabo.

Co do stereo 370tki jestem bardzo ucieszony ze ja posiadam. Wypada lepiej gdy porownalem ja z 265tka. Co prawda duzo zalezy od materialu ale nie rozczarujesz sie. Cieply i subtelny dzwiek, duzo detali oraz pelna scena. Ostatnio duzo slucham tylko w stereo i jestem milo zaskoczony co przeklada sie na jeszcze wieksza radoche. Co prawda brakuje mi tylko mozliwosci odkrecenia galki glosnosci mocniej.

Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2

Orzeł3

Banned
A jak z jego dziwnymi odglosami z zasilacza ? Słychać je przy cichym słuchaniu ? Często przed zaśnięciem ( gdy mam na nocną zmianę ) włączam radio internetowe dość cicho i czy bedzie to mi doskwierać ?

Miłego weckendu . Maciek

Jakos nie slysze buczenia, bzyczenia i innych dzwiekow ktore bym slyszal w kompie stacjonarnym jak chodzi o wentylacje i chlodzenie. Pewnie jak bys przylozyl ucho do skrzynki to bylo by cos slychac ale jesli to gra to nie ma szumu.

Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2

Pr3dator

New member
Od piątku jestem szczęśliwym posiadaczem 370. Na chwilę obecna mogę stwierdzić iż buczenie piszczenie bzyczenia nie zaobserwowałem\słyszałem. Obecna podpięte mam na frontach jbl studio 580 , na resztę zestawu czekam aż przybędzie .Mogę stwierdzić ze ampli gra naprawdę rewelacyjnie co prawda nie sprawdzałem wszystkich jego opcji i możliwości ale wszystko w swoim czasie. Co jeszcze solidny pilot główny , ten do drugiej strefy akceptowalny :). Wygląd ampli pozytywny może sama jakość materiałów pozostawia do życzenia jednakże bardziej zależy mi na dźwięku\możliwościach niż na wyglądzie. Póki co czekam na resztę zestawu i wtedy zdam relacje jak to wszystko smiga.

Ostatnia edycja:
Do góry