Nie miałem, nie widziałem tych Tv ale się wypowiem w oparciu o dane ze specyfikacji

Nie mam pojęcia jak sobie radzi. Widzialem skalowanie q7xT otaz hx80 z naziemnej. Sony gorzej zarówno w kwestii skalowania jak i optymalizacji ruchu.
Druga sprawa to indywidualny odbiór każdego z nas. Ja nie lubię jaskrawych i przesycinych kolorów. Lubię naturalność. I dla mnie taki panas hx580 ma lepsze kolory niż q77t. Ale nie samymi kolorami obraz tv żyje
Musiałbyś sam sprawdzić co w danym TV Ci odpowiada a co nie.
Co do hisense, to poczekalbym trochę z jego ocena. W USA jest ceniony albo inaczej - popularny. Ale to nie stanowi o jakości czy trwałości a możliwościach vs cena i promocja na danym rynku. Tcl też jest tam popularny ale wiele to nie zmienia.
I trzeba mieć na uwadze, że sprzęty mogą się różnić od siebie w zależności od docelowego rynku, w szczególności między kontynentami. Amerykanie lubią wygodę kosztem jakości. Widać to choćby po wykonaniu samochodów na ich rynek a na nasz. Tam Samsung i Galaxy są na snapdragonie, na Europę na Exynos. Jest sporo różnic w obrębie danego modelu w oparciu o rynek docelowy.
Nie zdziwił bym się, jeśli te same modele są u nas ciut inne. Na razie hisense jest tylko w expert i jest pozycjonowana jako budżetowa marka. Te drogie modele to taka sonda rynkowa, badają jaki będzie odbiór marki w wyżej półce. Tcl jako tako się przyjął, ale nie ukrywajmy - Kiki robi marketing na tym forum, kupa osób to czyta. Nawet w sklepie jak zapytałem o Tcl to mi powiedziano, że taki jeden Kiki to promuje wraz z philipsem w sieci

Xiaomi dało kasę na marketing szemrany i efekty są widoczne.
I udział w rynku nie ma tu nic do rzeczy. Bentley ma znikomy udział w moto a jest hiper premium. Skoda ma znaczna część rynku i wcale nie świadczy to o tym, że jest lepsza od bentleya
Hisense, Tcl, vestel i cała reszta to jeden pies.
Do tego dochodzi pandemia i problemy jakościowe w produkcji, wynikające z braku ludzi i komponentów. Normy jakościowe przesunięto w dół z racji braków ilościowych, i tak sprzęty które rok temu nie przeszłyby kontroli dziś są dopuszczane do sprzedaży. Firma musi zarabiać.