Panowie, nie neguję faktu, iż Q10pro jest świetną maszynką do odtwarzania multimediów, szukam jednak realnej przewagi jednego czy drugiego sprzętu.
@marciniozo - piszesz, że himedia odtwarza wszystkie pliki. No ok, a czego shield nie odtwarza? Wg mojej wiedzy tylko iso bd 3d. Jeżeli ktoś nie korzysta z takich obrazów (a mówimy o obrazie 1:1 dysku bluray w dodatku 3d, który waży od 30 do 50 GB!) - tak jak ja, to nie jest to żadna wada.
Możesz podać albo odesłać mnie do jakichś źródeł w których byłoby opisane w jakim sensie Kodi działa lepiej na HiMedia? Co to znaczy? Płynniej? Szybciej? Jest dostępnych więcej funkcji?
@Kirek50 - co to oznacza, że nie działają wszystkie repozytoria? Ja już wyrosłem z zabawy w instalowanie wszystkich buildów alfa/beta, itp. itd. Po prostu nie mam na to czasu. Jeżeli jest stabilna wersja, która odtwarza wszystko co potrzebuję, to mi to wystarcza.
Pomimo tego co napisaliście, cały czas nie jestem przekonany co do przewagi HiMedia. Po lekturze kilku testów, recenzji, itp. powiedziałbym raczej, że są to zabawki o praktycznie takich samych możliwościach w zakresie odtwarzania plików z filmami (nie licząc iso bd 3d). Różnica taka, że jeżeli ktoś nie gra to śmiało może brać Q10pro, natomiast jeżeli komuś bliżej do gier i czasami będzie wykorzystywał tą funkcję (chociażby jak wpadają znajomi/szwagier i chce się pograć np. w Fifę/Mortal Kombat/itp. na dużym tv w salonie), to śmiało może brać Nvidia Shield.
Nie znajduję jednak ani jednego powodu do dublowania obu urządzeń. To już raczej kompletny bezsens, bo ich możliwości pokrywają się w 99,9%. No, chyba że ktoś chce oglądać ISO BD 3D i jednocześnie streamować gry z PC na duży tv w salonie
Jeżeli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu - chętnie poczytam - poproszę jednak o konkretne przykłady