HECO Victa Prime 702

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie wiem jak ten aktualny model, ale starsza wersja Victa grała moim zdaniem przeciętnie. Oczywiście najlepiej sam odsłuchaj. Jako alternatywa np. Melodika BL40, Magnat Quantum 675, Jbl Arena 180, Pylon Audio Pearl 25 lub Opal 23.

Jakiej muzyki słuchasz?

Caparzo

New member
Bez reklam
Mhm najlepiej niech kupi bowersy ....

Ja mam 502 i jestem zadowolonu, nie sluchaj tych ludzi, nie jeates audiofilem a bedziesz zadowolony

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
To, że się nie jest audiofilem to nie znaczy, że trzeba kupować pierwsze z brzegu kolumny. Nawet w tym niższym budżecie można wyłapać różnice na odsłuchu. Po coś kolega lavgz tu napisał, a mógł kupić od razu kolumny na podstawie fotek w internecie.

lavgz

New member
Muzyki słucham różnej; od popu, dance po rap.

Również rozważałem opcje np JBLi, z tym że.. są o 50% droższe. Słuchu nie mam najlepszego, wystarczy mi coś troszkę wyżej od Jamo 626, dlatego myślę nad HECO.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Heco ogólnie nie jest zły ,słuchałem Victa ale innego modelu - dobra stolarka ,dźwięk ogólnie OK, mały przytyk do lekko dudniącego basu
W przypadku Heco aby uzyskać lepsze brzmienie trzeba wyłożyć większe pieniądze .Miałem okazję słuchać Heco Direct bardziej przypominają meble brzmienie zupełnie inne bardzo lekkie i swobodne

Tak się zapytam - ile możesz przeznaczyć na zakup kolumn ?

Kejup

Member
Bez reklam
lavgz te 2500 to ma być tylko na fronty czy na cały zestaw 5.0? Jeśli tylko na fronty to poleciłbym Ci poszukać jakiś używek jeżeli oczywiście takowe wchodzą w gre.

lavgz

New member
Heco Victa nie będzie jakościowo lepszą kolumną niż Jamo 626 :(

Poważnie :sad:? Nawet trochę? Pomiając fakt że jamo jest jakieś 800 zł tańsze..

Chciałbym się zmieścić w tym budżecie znzestawem 5.0, co do używek, mam mieszane uczucia - nigdy nie wiadomo co poprzedni właściciel robił ze sprzętem ani jak go używał, a jestem dość wyczulony na tym punkcie.

katka10

Member
Jeżeli masz 5.0 Jamo to nie lepiej zostawić tyły od jamo a za większa kasę kupić Fronty lub front + central jeżeli z obecnego nie jesteś zadowolony.
skoro bardziej kladziesz nacisk na myzykę to dobre muzykalne fronty to podstawa...

I odwiecznie powtarzane hasło " odsłuch to podstawa" bo dobierzesz pod ucho czy chcesz bardziej basowy sprzęt czy grający równo z fajną średnicą.

Ostatnia edycja:

lavgz

New member
Jeżeli masz 5.0 Jamo to nie lepiej zostawić tyły od jamo a za większa kasę kupić Fronty lub front + central jeżeli z obecnego nie jesteś zadowolony.
skoro bardziej kladziesz nacisk na myzykę to dobre muzykalne fronty to podstawa...

I odwiecznie powtarzane hasło " odsłuch to podstawa" bo dobierzesz pod ucho czy chcesz bardziej basowy sprzęt czy grający równo z fajną średnicą.

Gdybym wciąż miał jamo to nie kupywał bym innych głośników ;) A że je miałem, to nie chcę znów w nie się pakować - fajni by było kupić coś chociaż troszke lepszego. Ewentualnie zakupię znów jamo.

lavgz

New member
Do wyboru mam prócz heco: QQ6500, Magnat supreme 1000S, Taga Tav 406, WH Vardius 300, Jamo S626, Magnat Supreme 2002, Pioneer S-ES3TB.

Kejup

Member
Bez reklam
Nie wiem jak się mają do heco ale w porównaniu z s626 wypadają lepiej. Miałem poprzednią wersję tzn s608 i bylem zadowolony.

Do góry