Heavy Rain

Bambolo82

Banned
Jako że gra jest raczej nie typowa to ja wolę poczekać na recenzję niż kupować w ciemno. ;)

Ejże. Przecież to Quantic Dream. Heavy Rain będzie zatem stylizowany na ich poprzedniej grze Fahrenheit. Mechanika ta sama, tyle że oprawa zrobiona na miarę gry ekskluzywnej tylko dla Playstation 3.

Ja się przy Fahrenheit bardzo dobrze bawiłem. Fakt że rozgrywka specyficzna,ale jednak już dobrze sprawdzona i szeroko uznana!

Forest89

Active member
Bez reklam
Kupowanie gry po premierze za cenę często ponad 200 zł to dla mnie szaleństwo. Lepiej poczekać kilka tygodni i kupić za 150 zł, pograć i sprzedać za 150 zł :D Zrobiłem tak z Dirtem 2, Uncharted 2 i Modern Warfare 2 ;)

mataman

New member
Bez reklam
Polecam wszystkim "już grane" w nowym neo. Zacytuję kawałek

"Zabójca z origami to biały mężczyzna w wieku około 30-40 lat, inteligenty, opanowany, typ pedanta, ma samochód i nienormowany czas pracy. Dużo bym dał, by już dziś wiedzieć , kim jest jest ten swir, który porywa chłopców w wieku 9-13 lat, przetrzymuje ich w zamknięciu i po trzech do pięciu dni topi w dzeszczowce, po czym ciała pozostawia tak, by zostały znalezione po max 6 godz od śmierci. Morderca nie zostawia żadnych śladów, tylko "podpisuje się" pozostawiając w prawej ręce ofiary figurke origami, na brzuchu orchideę, a twarz brudzi błotem. Ciała zawsze porzuca przy torach kolejowych, a własnie w pobliżu wiaduktu mieszka Ethan Mars, jeden z czterech bohaterów Heavy Rain, który co jakiś czas traci świadomość, a gdy ja odzyskuje, stoi w deszczu na ulicy, w tle widać przejezdzajacy pociąg, a mężczyzna ze zdziwieniem zauważa, ze w prawej dłoni trzyma figurke origami

to będzie moc panowie !!!

debeef

New member
Bez reklam
czekam na demo, choć tego typu gra nie potrzebuje demka. Co do cenzury to mogłaby ona u nas tą grę pogrzebać, o ile kwestie mówione w Killzone 2 były magrinalne i można było wytrzymać żołnieży na wojnie którzy nie używają słów wulgarnych tak tu nie miałoby to racji bytu.

gadulinho

New member
Bez reklam
Nie wiem czy oglądaliście materiał z HR na tvgry.pl, ale tam właśnie grali w jakiś etap i skutki wydarzeń w sklepie (?) są takie same niezależnie od działań :???:

pav3l

New member
Bez reklam
Wg mnie, to nie ma się czym jarać do momentu zagrania w grę. Z tego co mi sie wydaje, będzie poskryptowana do bólu. Ale mogę się mylić....:fool:

Peek

New member
Bez reklam
Mnie osobiście o wiele bardziej jara Bioshock 2 niż HR, co nie znaczy, że nie uważam tego za rewelacyjny tytuł. Myślę, jednak że kupię troche później, jakieś 2-3 miesiące po premierze.

drosophilia

Active member
Bez reklam
Ci co grali w Fahrenheit'a na PS 2 wiedza dobrze, czym bedzie HR:):):D:D. Jesli pisac o rewolucji, to wlasnie tamten tytul na to zasluguje.

gadulinho

New member
Bez reklam
Poniżej fragment recenzji oraz ocena OPM:
"Heavy Rain to zupełnie nowy rodzaj rozgrywki, który przynosi niespotykane dotąd doznania i doświadczenia. To tytuł jedyny w swoim rodzaju. Coś pomiędzy geniuszem a szaleństwem. Niewiarygodnie wykonana produkcja, o której będziecie rozmawiali z przyjaciółmi. Tytuł obowiązkowy." 9/10

Peek

New member
Bez reklam
Ja szczerze mówiąc aż tak się na to nie napalam, ale szykuje się mocny tytuł. Potraktuje raczej jako relaks niż granie, bo to raczej film, a nie gra, więcej tam do oglądania niż do grania. Mimo to, możliwe, że jak skończę powiem, że to najlepsza gra w jaką grałem, choć sagi MGS'a chyba nic nie przebije.

Pewnie zaraz mnie tu zlinczują, ale moim zdaniem te 4 postacie są bezbarwne i mało róznorodne. Zamiast dziennikarki, detektywa, architekta i drugiego detektywa wolałbym np lekarza, policjanta, bezdomnego i bogatego biznesmena. To oczywiście tylko takie niuanse i pewnie będę to odszczekiwał, ale takie mam odczucia. Tak czy siak postacie póki co do mnie nie przemawiają.

Do góry