Heavy Rain

Masta_J

Active member
Bez reklam
Panowie z Operą życie naprawdę staje się prostsze :D
W ten sposób ja - nie członek - nie mam reklam :eek:k:

Pozdrawiam,

mietek099

New member
Można to cholerstwo zablokować np. Adblock'iem Plus w Mozilli. Wracając do Heavy Rain. IMO będzie to godny następca Fahrenheit'a, co już widać we wstępnych gameplay'ach. Osobiście właśnie tego spodziewałem się po nowym dziecku Quantum Dream. Zapewne komu przypadł do gustu Fahrenheit, ten z otwartymi ramionami przyjmie Heavy Rain.

Ostatnia edycja:

debeef

New member
Bez reklam
ciekawe co to ma wspólnego z Heavy Rain????

Z wywiadu z Cagem wynika, że ominą nas zaskakujące końcówki i nadprzyrodzone moce...to dobrze, bo końcówka gry była najsłabszą częścią Fahrenheita.

adam-ant

New member
Skończmy ten offtop do offtopa ;)

W kwestii Heavy Rain:
Gra rzeczywiście bardzo przypomina Fahrenheit. Ku mojemu rozczarowaniu aż za bardzo. Wiadomo, że gra będzie grzechu warta, ale oczekiwałem kolejnego poziomu rozwoju gier. Fahrenheit był w pewnym stopniu rewolucją jeśli chodzi o narrację, wrażenie nieliniowości i uczestniczenia w opowieści. Myślałem, że i Heavy Rain przyniesie świeży worek niespodzianek i nowych rozwiązań, a okazuje się, że w ramach gameplay'u będzie tylko nieco ulepszonym Fahrenheitem. Niby "tylko i aż"... ale spodziewałem się większej odwagi (i pomysłowości?) po Quantic Dream.
Co o tym sądzicie?

debeef

New member
Bez reklam
Z jednej strony nie jest teraz pora eksperymentów, więc twórcy nie chcą przeszarżować. Z drugiej strony był Fahrenheit...i żadnej innej pozycji w podobnym stylu nie było dlatego to co pokazuje Quantic dreams nadal jest dla większości nowością...przecież nie każdy grał w Fahrenheita.

focus223

New member
No ja czekam z wielką niecierpliwością na tą grę:), przede wszystkim dla fabuły no i ta przepiękna grafika. Szkoda, że jeszcze trzeba na nią poczekać.

Ja na pewno nie będę już nic na temat tej gry oglądał. Ostatnio na gamespot widziałem przejście jednego etapu wraz z komentarzem Cage'a co się wydarzy jak:
- bohater zginie, bohater przesłucha świadka itp. Popsuł mi już trochę etap gry.

W sumie zapowiada się też ciekawie, że jest to gra bazująca na konsekwencji naszego działania i to co zrobimy lub nie zrobimy w danym etapie będzie mieć swoje następstwa w dalszej części fabuły - jeżeli to prawda to z tych 11godz grania zrobić się może aż 44 :D

Peek

New member
Bez reklam
Również czekam, ale nie spodziewam się po tytule zbyt wiele (może zostane mile zaskoczony). Po prostu interaktywny film i tyle.

Do góry