Po tygodniu testów mogę polecić tego ALPHARD'a. Jest dość przyzwoicie wykonany. 0,8m to jest to, co wystarczyło mi w sam raz do podpięcia DVD Fergusona z 1080p. Obraz w porównaniu z podłączeniem scart to bajka. Ostrość, ostrość, ostrość... i kolory... etc.
Jest kolosalna różnica gdy porówna się obrazy korzystając z funkcji PIP. To samo źródło, tylko innymi kablami. Kolory są żywe, ale nie świecą jak przez scart (może wyjście scart w ferdku nie jest zbytnie, nie wiem, sprzęt nowy, nowy model, nowe podzespoły, raczej mi się nie wydaje, pewnie to wina samego systemu/rodzaju podłączenia).
Z kabelkiem nie miałem żadnych problemów, jeżeli chodzi o 1080p. Działa pięknie.
Myślę, że jak za taki kabel 39.90zł to nie jest dużo.
I zauważyłem jedną rzecz. Podobno na samsungu serii A6 widać jasne poziome pasy przemieszczejące się, głównie na szarym odcieniu tła. I chyba tak jest. Bo na porónaniu jak powyżej poprzez PIP była różnica. Obraz z HDMI (szare ciemnawe tło/ekran) był czysty, jednobarwny. Na analogowym wejściu na drugiej połówce było widać powyższe pasy. Wada pewnie modelu.
Ktoś to zgłębiał bardziej????
Pozdrawiam.