HDMI a tylko wybrane aplikacje

longerek89

New member
Witam,

Chciałem zapytać czy jest taka techniczna możliwość, żeby przesyłać z laptopa po kablu HDMI to telewizora obraz tylko z wybranej aplikacji np. z przeglądarki internetowej? Aktualnie sytuacja wygląda tak, że mam laptopa do którego przy użyciu kabla HDMI podłączony jest telewizor i wszystko działa bez problemu ale chciałbym ustawić go tak żeby przekazywany był tylko obraz powiedzmy z odtwarzacza filmów po to że gdy na laptopie uruchomię inna aplikacja nie było widać jej widać na TV. Mam nadzieje, że przedstawiłem zapytanie dość jasno, jeśli nie postaram się wytłumaczyć to inaczej:)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam,

Dudziek

New member
Kiedyś też o tym myślałem. Do głowy przychodziło mi stworzenie dwóch oddzielnych pulpitów, ale po kilku dniach szukania informacji w internecie poddałem się.

ranczo

New member
Bez reklam
znalazłem coś takiego

Attachments

• 2 ekrany.JPG
    2 ekrany.JPG
    29,4 KB · Wyś: 121

longerek89

New member
znalazłem coś takiego

również mam takie ustawienia ale nie mogę dojść jak to poustawiać, żeby działało tak jak chcę czyli wyświetlało obraz tylko z danej aplikacji (pulpitu) obawiam się, że w ten sposób nie da się tego zrobić. Wydaje mi się, że pomysł z wieloma pulpitami w systemie mógłby się sprawdzić muszę poszukać informacji na ten temat może ma ktoś jeszcze jakieś inne pomysły?

Ostatnia edycja:

longerek89

New member
w laptopie mam kartę Radeon HD5650 jak spróbować to ustawić? walczyłem wczoraj z rożnymi programami do tworzenia pulpitów w WIN 7 ale za każdym razem przenosi cały obraz na TV zainstalowałem nawet Virtualboxa i postawiłem na nim Win7 ale system nie wykrywa podłączonego TV.

tdx

New member
Bez reklam
nie pamiętam czy na w7 też tak jest ale na 8/8.1 aplikacje jeśli przeniesiesz je na 2 pulpit i zamkniesz domyśle będą pamiętały na którym pulpicie się mają otworzyć następnym razem.

longerek89

New member
nie pamiętam czy na w7 też tak jest ale na 8/8.1 aplikacje jeśli przeniesiesz je na 2 pulpit i zamkniesz domyśle będą pamiętały na którym pulpicie się mają otworzyć następnym razem.

To jest już osobny problem najpierw muszę dojść do tego w jaki sposób zrobić tak by po przeskoczeniu powiedzmy na drugi pulpit na TV został obraz z pierwszego. Jakimi programami stworzyć te pulpity? próbowałem Dexpot i kilku innych ale nie sprawdzają się.

grzelex

New member
Może nie do końca rozumiem Twoje intencje, ale jeśli siedzisz sam przy komputerze i przed telewizorem, a chodzi tylko o umieszczenie przeglądarki na komputerze, a odtwarzania filmu na telewizorze to robisz tak jak napisał ranczo i okno z aplikacją przeciągasz na które okno chcesz. U mnie działa to bez najmniejszego problemu na różnych kartach. Jak chcesz to pisz na priva, zadzwonię i spróbuję pomóc.

Ostatnia edycja:

nielot

Member
Ja tu w ogóle nie widzę w czym jest problem.

Masz monitor jako pulpit główny i TV jako drugi pulpit. Na TV powinieneś mieć tylko tapetę a na monitorze całą resztę. Odpalasz sobie przeglądarkę, łapiesz myszką na górnym pasku i przeciągasz ją w prawo lub w lewo (zależy jak sobie ustawisz ekrany) na TV.

Nie łapię której z tych rzeczy nie możesz zrobić

longerek89

New member
Już sobie z tym poradziłem;)

Ale mam jeszcze jedno pytanko mianowicie chcę podłączyć komputer do TV przez HDMI używając przejściówki DVI wiem, że w takiej konfiguracji aby na TV był dźwięk muszę użyć kabla mini jack -> mini jack ale niestety w TV nie mam wejścia na mini jack (jest tylko wejście na słuchawki) mam za to wejście digital audio. Proszę o poradę jak najefektywniej przesłać dźwięk z PC na telewizor.

Pozdrawiam,

Do góry