Harman Kardon HD 980 czy HD 990

xgutti

New member
Bez reklam
Witam.
Mam pytanie, może ktoś miał możliwość porównywać odtwarzacz CD HD 980 z HD 990. Czy jest jakaś różnica w dźwięku?

pieniążek1

Active member
Bez reklam
oczywiscie ze jest ale nie chcialbys podlaczyc hd990 do jakiegos bubla.porzadny cd wymaga tez porzadnego wzmaka badz ewentualnie apmlitunera

xgutti

New member
Bez reklam
Ostatnio kupiłem amplituner Arcam AVR 400 ale ponownie wróciłem do flagowego amplitunera Harmana AVR 760. I zastanawiam się czy jest sens wymieniać HD 980 na 990 ?

D

Deleted member 121090

Guest
Ostatnio kupiłem amplituner Arcam AVR 400 ale ponownie wróciłem do flagowego amplitunera Harmana AVR 760. I zastanawiam się czy jest sens wymieniać HD 980 na 990 ?
Nie.
HD990 ma chyba sens tylko w przypadku posiadania wzmaka HK990, ze wzgledu na specyficzny rodzaj możliwego połączenia.

pieniążek1

Active member
Bez reklam
jezli masz go za dobre pieniadze to warto wziasc ten drozszy ale tanszy tez bedzie ladnie gral z tym ampli to b.dobry amplituner

xgutti

New member
Bez reklam
Posiadałem wcześniej H/K AVR 760 i przesiadłem się z ciekawości na Arcana AVR 400 lecz w moim odczuciu AVR 760 zdecydowanie lepiej radzi sobie w kinie jak i w stereo wydaje się trochę przewyższać ten model Arcama. Porównywalnie dopiero zagrał H/K AVR 760 z Arcam AVR 600 gdyż byłem na odsłuchu lecz z racji ceny ponad 10tyś. wróciłem do sprawdzonego już AVR 760.

Ostatnia edycja:

xgutti

New member
Bez reklam
Co było z Arcam AVR 400 ? w moim przekonaniu znacznie gorzej radził sobie w kinie od Harman AVR 760. W samym stereo są to porównywalne amplitunery, kwestia kto jakie lubi brzmienie i co słucha. Dopiero Arcam AVR 600 może równać się z Harman AVR 760. Tylko nie wiem czy jest sens wydawać ponad 10tyś za amplituner AVR 600 i czy nie lepiej kupić AVR 760 i dokupić wzmacniacz stereo HK 990, wyjdzie znacznie taniej a na pewno uzyskamy jeszcze lepsze brzmienie w kino i w samym stereo.

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
"HQ 150" dobrze odpowiedział na to pytanie
Jeżeli nie masz wzmacniacza Harmana to wymiana jest raczej nieopłacalna zwłaszcza, że różnica w cenie między tymi dwoma modelami jest dość duża .W cenie HD990 jest kilka ciekawych klocków na które warto zwrócić uwagę

Niedziu82

New member
Dokładnie HD990 komponuje się super z HK990. Sam posiadam te dwa klocki :). Jeżeli Ci odpowiada HK AVR 760 w kinie, a w stereo masz jakiś nie dosyt to możesz dokupić HK990 i HD990. HD980 zawsze możesz sprzedać. Jestem pewien że Arcam AVR 600 wymięknie przy takim zestawie. Warto się zastanowić co??? :)

Do góry