Harman/Kardon AVR 260

newstar

New member
Witam.
Niedawno zakupiłem wyżej wymieniony amplituner i w związku z tym,że jest bardzo słaba instrukcja
obsługi proszę o pomoc.Chodzi mi o wybór trybów Hall i Theater.W jaki sposób włącza się te tryby,
gdzie znajduje się balans głośników i czy każdy z posiadaczy amplitunerów Harmana też musi podgłosić
do ok. 60 db. by cokolwiek usłyszeć.
Pozdrawiam wszystkich.

slupek

Member
Co do pogłoszenia do 60dB, to chyba zależy od głośników jakie posiadasz. Ja do swojego HK AVR460 mam zestaw MA RX i spokojne wieczorami słucham na 70dB, nie jest głośno, ale czysto i przyjemnie :)

soplus

Active member
Bez reklam
Co do pogłoszenia do 60dB, to chyba zależy od głośników jakie posiadasz. Ja do swojego HK AVR460 mam zestaw MA RX i spokojne wieczorami słucham na 70dB, nie jest głośno, ale czysto i przyjemnie :)
Dokładnie, to kwestia kolumn, jak mam MA RS8 pod AVR 255 i spokojnie od 70dB da się słuchać (wieczorem oczywiście).

Whiplash

New member
Bez reklam
Harmany maja taki urok ze nie startuja odrazu tylko trzeba dosc sporo odkrecic Volume aby gralo.
Mialem Avr255 i kiedy w menu wszytkie glosniki byly podgloszone na max. w stereo od -55 dopiero zaczynalo sie cos dziac a w przypadku 5.1 koncert metallicy ogladalem na - 35db aby bylo w miare mocno slychac.

Whiplash

New member
Bez reklam
I tu sie nie zgodze bo Denon w stereo gra ladnie juz od -60 a w 5.1 -50db spokojnie wystarcza. Zaznaczam ze w ustawieniu Glosniki na full skala glosnosci jest do 0.
Denon gra przy - 50db tak jak harman przy -35db :)

Do góry