harman kardon avr 165 - osd glosnosci na ekranie

piczon

New member
czesc,

czy jest mozliwosc aby moj HK wyswietlal menu glosnosci na ekranie TV ? podlaczylem ps3 + dekoder wejsciami i jednym wyjsciem hdmi z arc podlaczlem do TV. Niestety nic sie nie wyswietla, chyba ze wcisne magiczny przycisk na pilocie od HK (OSD) , wtedy wchodze do menu.
Glosnosc natomiast pojawia sie , gdy przelacze HK na pilocie w tryb TV (nie wiem o co chodzi), jest menu glosnosci na ekranie ale jest on czarny bez żadnego sygnalu i nie moge zmienic wejscia video/audio dla tego trybu. Instrukcja prawie o tym nic nie mowi, a troche irytujace jest patrzenie z daleka na ekran ampli zeby zobaczyc jaka mam glosnosc... z gory dzieki za pomoc

wracajac do samego ampli, gra przyzwoicie zarowno w kd jak i w stereo. podlaczony mam zestaw kef 5.0 sub kef c4 i nie narzekam. Jezeli ktos ma jakies pytania to chetnie pomoge bo w sieci jest tyle co kot naplakal ;)

nikt nie ma hk serii 1 ?

no niestety na forum tak jest, ze jak moderatorzy wyczuja ze nie kupisz od nich to nikt nie pomoze... przykre

Ostatnio edytowane przez moderatora:

piczon

New member
no nic dalej nie zdzialalem, zamierzam natomiast do centrali harmana wystosowac maila bo wprowadzaja kupujacych w blad, piszac ze urzadzenie wyposazone jest w kolorowe menu ekranowe - dupa kwas! jest najprostsze jakie moze byc i kolo kolorowego nawet nie stalo ;), spodziewalem sie takiego menu jak lepsze modele 255 i 265 i sie rozczarowalem, ale w instrukcji stoi inaczej... co sadzicie ? napisze im, ze jezeli tak pisza to niech wymienia mi na model ktory takie menu posiada. Instrukcja jest dyedykowana do mojego modelu avr165

Ostatnia edycja:

piczon

New member
namawianie namawianiem, a cena cena - w calosci dostalem kilka stow mniej niz mi oferowales za zestaw z avr158 wiec wiesz... ;)

to ze pisza falszywe informacje na oficjalnej stronie i oficjalnie w instrukcji wkurza mnie najbardziej, ogolnie z ampli jestem zadowolony i dalej nie zamienilbym go na 255 - nie chce miec ampli z przed 4 lat....

piczon

New member
w czym lepsza ? nie obsluguje hdmi 1.4, a skalowanie obrazu mi nie potrzbne. 165 ma wszystkie dekodery dzwieku ktore uzywam. Jedyne czego brakuje to wlasnie podstawowe menu np glosnosci na ekranie. O 255 naczytalem sie sporo negatywow, szczegolnie jezeli chodzi o awaryjnosc - a pare lat minelo i sadzilem ze nowsze=lepsze ;)

piczon

New member
napisalem maila o tym ze instrukcja jest niezgodna z opisem i mozliwosciami sprzetu - czekam na ich propozycje, jak nie odpowiedza bede pisal do harmana - nie popuszcze ;)

piczon

New member
dostalem info od dystrybutora, firmy RB - badaja sprawe ;) Napisalem ze oczekuje rozwiazania, bo zostalem wprowadzony w blad. Uwazam ze mam racje.
Dam znac , jak zachowa sie firma RB ;)

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Roszczenia z tytułu niezgodności towaru z umową kieruje się do sklepu w którym zakupiliśmy towar, a nie dystrybutora.

Do góry