no to chyba super wiadomość
ja dzisiaj pomęczyłem trochę sprzedawce, podpiąłem swoj pendrive odpalilem filmy roznego formatu, nawet flv sciagniete prosto z youtube'a (nie hd) takie po 30mb i bylem w glebokim szoku dobrego skalowania takiego beznadziejnego materialu
jednak w trybie film jest dla mnie troszke za ciemno i bez WOWu, ktory lubie a przy okazji nie dziala podswietlenie dynamiczne, ktore w trybie standardowym radzi sobie super! nie widac kompletnie tego zmniejszania,zwiekszania jak we wczesniejszych seriach i jezeli sa napisy na czarnym tle to sa wyrazne i odpowiednio jasne mimo wszystko a tlo jednolicie czarne (pan nawet swiatlo dla mnie zgasil
) oczywiscie mowie caly czas o h6400 wiec zakladam ze w h7000 moze byc tylko zdecydowanie lepiej
nie jestem fanem uplynniaczy i jestem w niemalym szoku, ze po wylaczeniu wszystkiego ta matryca radzi sobie tak swietnie z ruchem! minimalne rozmycia/rozdwojenia na ktore nawet nie zwracam uwagi bo przywyklem do tragicznych w mojej poprzedniej plazmie i w obecnym lcd (lg). Napisy na filmach z usb super duze i mozna je dostosowac. Czyta szybciutko, nie mysli pol godziny z generacja podglodow itp, przewijanie blyskawiczne. Jakistam clouding niby jest ale przy podswietleniu na 20 i bez wlaczonej opcji podswietlenie dynamiczne a nawet nie przykuwa mojej uwagi. Obraz z podswietleniem 10/20 i tak wali po oczach a przeswitow w zasadzie brak no trzeba byc mega upierdliwcem zeby je widziec
plynnosc na wlaczonym motion plus tez ekstra na dobrym sygnale przy slabszym czasem artefakcik ale na ustawieniu PLYNNE ktore jest mocno przegiete. Powiem Ci, ze zauroczyl mnie ten telewizor zupelnie. Szkoda tylko ze oswietlenia dynamicznego nie mozna wlaczyc dla trybu film.. bo na pewno bym skorzystal ale jak juz mowilem nigdy nie bylem i raczej nie bede zwolennikiem tego trybu mimo ze podobno taki obraz jest najlepszy, widocznie mam durne oczy
Kolego czy masz podobne wrażenia? patrzysz trzeźwo bo masz porownanie z toshiba a ja nie. Wazna jest dla mnie Twoja opinia. Ten h7000 zdaje sie byc strzalem w 10 (i jeszcze 200hz matryca
) powiedz cos wiecej jesli mozesz bo ja niestety nie bede mial okazji zobaczyc tego tv a zastanawiam sie czy doplacac do niego 1500zl
Generalnie z miejsca oddalam h6400 bo zalezy mi na tunerze sat, micro dimmingu i nieco lepszym cmr wiec h6700 wydaje sie dla mnie w sam raz
H6700 do H7000 obiektywnego porownania wiec potrzebuję i o nie prosze
toshibe sobie daruje skoro po przesiadce z niej jestes zachwycony to to o czyms swiadczy! Panasonic grubo ponad kieszen a z sygnalem sd podobno radzi sobie bardzo zle.. i te malutkie napisy w odtwarzaczu
wlasciwie jedyne nad czym jeszcze mysle to philips 7109 lub 7809 (rywale odpowiednio dla H6700 i H7000). Ceny podobne. Porównania mi brak. Czekam na info z waszej strony