Zacznij od wgrania nowego softu.
darkmajin napisał:tego w zadnym sprzecie nie uraczysz bo nieda sie jednoczesnie odciac frontow na 40 hz i chciez zeby było L/R+LFE bo to wlasnie 20hz - 200hz (około)
wiec albo ustawisz fronty na 40 hz i do suba puscisz LFE
albo chcesz zeby fronty grały całym pasmem i ustawiasz Large i L/R + LFE
do punktu pierwszego powiem tyle ze ja takich rzeczy nie uzywam wiec tito mi to
nadal niewiem co ma odciecie suba do centralnych i jakis dziur
fronty : 40hz - 20.000khz lub całe pasmo 20-20000
sub: 60hz .... no koment
central : 80-20.000
gdzie te dziury ?
mowilem tylko ze masz moze za głośno ustawionego a nie ze pokazujesz znajomym to sie tyczyło "niektorych ludzi "
Domenicus napisał:Moze ktos mi pomoze bo sie w tym gubie (rookie)
1. W ustawieniach glosnikow (Speaker setup) mam ustawic ilosc herzow zgodnie z ich gorna granica czy dolna ? Mam Infinity beta HCS
głośniki satelitarne
pasmo przenoszenia 64 Hz - 40 kHz
impedancja nominalna 8 ohm
głośnik średniotonowy 100 mm C.M.M.D.
głośnik wysokotonowy 19 mm C.M.M.D.
głośnik centralny
pasmo przenoszenia 70 Hz - 40 kHz
impedancja nominalna 8 ohm
głośniki średniotonowe 2 x 100 mm C.M.M.D.
głośnik wysokotonowy 19 mm C.M.M.D.
subwoofer
pasmo przenoszenia 35 Hz - 150 Hz
głośnik niskotonowy 200 mm C.M.M.D.
Ustaw na połowę pokrętło na subie, bass w tone control na zero, ewentualnie wyreguluj sub level w speaker setup.Domenicus napisał:2. Jak sie maja ustawienia (AVR255) - SUB LEVEL w Speaker Setup, do BASS w Tone Control, i do manualnej regulacji LFE level pokretlem na subie.
W sensie gdzie tak naprawde powinienem to regulowac. W manualu zaleca sie LFE na subie ustawic na maks i sterowac przez ampli. Jednak gdy tam dalem BASS (tone control) na minimum to i tak chate chcialo mi rozwalic. Pewnie nic tu nie kumam po prostu wiec jesli ktos chce wytlumaczyc to super
Domenicus napisał:Witam,
1. Mam jeden problem z laptopem.
Podlaczam video D-SUBem bezposrednio do TV a audio zwyklym jackiem (zielony) z wyjscia sluchawkowego do Analog 1 na ampli. Wszystko jest i chodzi bez problemu gdy laptop leci na bateriach. Jednak gdy podlacze zasilacz do lapka to z glosników wydobywa sie buczenie, jakby przeciazenie jakies. Czy moze dlatego ze podlaczony jest ampli, TV, sub, lapek do tej samej listwy sieciowej ?
2. Scenariusze w pilocie.
Bez problemu moge nagrac Makro i przypisac do przycisku AVR, czyli wciskam AVR ON i wlacza sie TV, DVD, AMPLI na raz. Jednak nie moge tego zrobic z zadnym przyciskiem numerycznym np. 1,2
Czytalem instrukcje z 1000 razy i wszystko robie OK (inaczej nie dzialaloby z AVR ON) Any ideas ?
mystras napisał:witam,
powiedzcie gdzie w menu jest mozliwe nastawienie czestotliwosci odciecia suba?
u mnie tego nie moge znalezc.
czy to, ze mam soft 0.93 moze byc przyczyna?
Wielkosc w calach mam ustawiona.Domenicus napisał:Tam gdzie ustawiasz satelity, mozesz tez ustawic wielkosc w calach. Zalezy tez jak masz polaczonego (jakimi kablami). Ja mam Infinity i pisze jesli podlaczam przez wejscie LFE to odcieciem steruje elektronika (LFE Trim mi sie wydaje), jesli zwyklymi (tymi co reszta glosników) to manualnie pokretlem na subie.
Dzięki, sprzedawca zapomniał i ma mi dosłać w PNmirasor napisał:mikrofon powinien być razem z amplitunerem