Witam wszystkich. Mój problem z tym sprzetem polega na tym, że kiedy podłączałem kamerę przez HDMI do telewizora Full HD obraz był niewyraźny. Zdziwiło mnie to jako że wszystkie filmy nagrywałem w max jakości oczywiscie w najwyższej rozdziałce (innej niż 1920x1080 kamera podobno nie posiada).
Podłączyłem więc kamerę do komputera, zrzucam filmiki, odtwarzam i wniosek jest taki: nagrania są dobrej jakośći tylko ich rozdzielczość to conajwyżej SD. Po rozciągnieciu na monitor komputera (1360x76
widać samą pikselozę.
I teraz moje pytania: Czy moja kamera jest wadliwa? Czy może mam coś źle w opcjach ustawione (nagrywam w jakości UXP, nie ma różnicy w jakości pomiędzy trybem auto a manual).
Dobrze byłoby żeby wypowiedział się ktoś z posiadaczy kamery.
Z góry dziękuję za pomoc
Podłączyłem więc kamerę do komputera, zrzucam filmiki, odtwarzam i wniosek jest taki: nagrania są dobrej jakośći tylko ich rozdzielczość to conajwyżej SD. Po rozciągnieciu na monitor komputera (1360x76

I teraz moje pytania: Czy moja kamera jest wadliwa? Czy może mam coś źle w opcjach ustawione (nagrywam w jakości UXP, nie ma różnicy w jakości pomiędzy trybem auto a manual).
Dobrze byłoby żeby wypowiedział się ktoś z posiadaczy kamery.
Z góry dziękuję za pomoc