Hajtaler428
New member
Pisałem maila do sklepu żeby mi napisali czy i jak doprowadzili tv do stanu zgodnego z umową. Odpisali że mają 14 dni więc czekam
Nie zgodzę się.Czytam ten wątek i ciekawi mnie czy wpływ na zakurzenie matrycy może mieć miejsce zainstalowania telewizora -> czy jest powieszony na ścianie, czy stoi na nóżce...
Jak wiadomo każde urządzenie ( a zwłaszcza gdy ma elementy plastikowe) elektryzuje się -> a powierzchniowe ładunki elektryczne przyciągają kurz ...
teoretycznie jeśli telewizor byłby powieszony na ścianie ( przez metalowy uchwyt) ładunki te będą odprowadzane ( jest 'uziemiony' ) ... a gdy stoi na nóżce robi się 'pałeczką ebonitową' ( znaną poniekąd z fizyki) ....
Bo to Samsung właśnie... jeszcze w połączeniu z Androidem...A pewnie ze sie odbije. Bo samsung juz mnie tak wkuza z telefonami, nowe telefony zawieszaja sie niemilosiernie, teraz jeszcze naciolem sie na tv.
Od nastepnego roku przechodze na iphona a nastepnym razem tv innej marki.
Samsung za mocno w piurka urusl.
Jeszcze nich mi sie lodowki i piekarniki samsunga rozpierdziela to sie wtedy zdenerwuje....
Halo......to znowu ja3 matryca, plamy zaczynają się pojawiać. Jako, że mam już totalnie wyje.... na tą firmę zapytam, co alternatywnie można teraz kupić? Chodzi mi o podobną jakość obrazu, czerń, byle nie tej firmy? Oczywiście w podobnych pieniądzach?
No widzę, że brniesz w paranoję coraz głębiej.@HQ150
Wracając do sprawy plam to dysponujesz jakąś ekspertyzą stwierdzającą co jest ich przyczyną?
rafaaHalo......to znowu ja3 matryca, plamy zaczynają się pojawiać. Jako, że mam już totalnie wyje.... na tą firmę zapytam, co alternatywnie można teraz kupić? Chodzi mi o podobną jakość obrazu, czerń, byle nie tej firmy? Oczywiście w podobnych pieniądzach?