Bardzo polecam Lare Croft, ktora jest obecnie w PSStore w smiesznej cenie - swietna dynamika gry (troche walki, duzo akcji w stylu Indiana Jonesa jak uciekanie przed walacymi sie podlogami itp.) i dajace oddech bardzo dobrze wymyslone zagadki, przy ktorych trzeba wspolpracowac z druga osoba. Jedyna wada to krotkosc gry (okolo 7-10h grania) i marne replayability, no ale za taka cene to i tak rewelacja.
Polecam tez PixelJunk Monsters, taki Tower Defense i mozna grac we dwojke.
Patrzylem na oficjalna cene w euro tez wydawalo mi sie ze kupowalem ja znacznie taniej (chyba ok 30 pln)Tomiga
Ad. a) Ja kupowalem kilkanascie dni temu za bodajze 26 zl i to byla super cena, tak do 50 zl mysle, ze jest to swietny deal jesli kupujemy gre pod katem co-opa, bo mamy zapewnione te kilka godzin swietnej zabawy dla 2 osob, ciezko w tej cenie o cos porownywalnego. Niemniej ja jestem z tych, dla ktorych wspolczesne gry wymagajace 5-10h grania by je skonczyc nie pozwalaja nawet dobrze sie wczuc w rozgrywke, podczas gdy to juz koniec. Ale oczywiscie tutaj cena do dlugosci jest super.
Zagadki roznia sie w przypadku grania single i co-op. Inaczej trzeba je rozwiaza uzywajac wlasciwosci cooperacji.Ad. b) Powody, ktore wymieniles, to moze wystarczajaca pokusa dla fanow trofeow, ale nie dla kogos kto gra w gre dla fabuly, akcji i zagadek. Generalnie w tego typu grze ciezko o nieliniowa fabule czy mozliwosc rozwiazania danej zagadki na wiecej niz jeden sposob, wiec dobrze, ze autorzy zadbali chociaz o takie wlasnie dodatki jak bonusy za jakies podzadania, ale to nadal troche malo by przecietny gracz usiadl do gry drugi raz. Co nie zmienia faktu, ze warto nawet dla tego jednego razu
.