Gran Turismo 5

arsenal

Moderator
VIP
Mam nadzieję, że te kontrolery to wprowadzenie pełnej obsługi kierownic G25/27, Fanatec i Trustmaster z serii Ferrari chociażby.
Odblokowanie pełnych uszkodzeń od jakiegoś tam poziomu doświadczenia to Mega Głupota Polyphony więc może to w końcu zmienią. Sony twierdzi że są od początku więc jeśli tak, to są kiepskie. Jeszcze chociażby cofania wyścigu i opcji Od Nowa w wyścigach pucharowych brakuje, by zaczęło być naprawdę fajnie. Model jazdy coraz bardziej mi się podoba.

Ostatnia edycja:

debeef

New member
Bez reklam
Mam nadzieję, że te kontrolery to wprowadzenie pełnej obsługi kierownic G25/27, Fanatec i Trustmaster z serii Ferrari chociażby.
Odblokowanie pełnych uszkodzeń od jakiegoś tam poziomu doświadczenia to Mega Głupota Polyphony więc może to w końcu zmienią. Sony twierdzi że są od początku więc jeśli tak, to są kiepskie. Jeszcze chociażby cofania wyścigu do tyłu i opcji Od Nowa w wyścigach pucharowych brakuje, by zaczęło być naprawdę fajnie. Model jazdy coraz bardziej mi się podoba.

jako mod powinieneś umieć pisać ;-)

Gdyby była taka opcja to byłaby porażka

azet

Member
Bez reklam
pytanie
1- opony zuzywają się ? trzeba kupować od nowa co jakiś czas ?
2- naprawa- zrobiłem remont silnika, wyprostowałem karoserię- wchodzę po jednym wyścigu- pokazuje że można remontować silnik (54 000 CR.) i prostować (90 500 CR.)- co wyścig ? to chyba bzdura ?

uszkodzenia były w samochodach premium od samego początku, ale takie jakby ich nie było .

premek111

Active member
Bez reklam
Ostatnia edycja:

mataman

New member
Bez reklam
W Forzy 3 jest przewijanie i jakoś nikt nie płacze i mało kto tego uzywa. GT5 ma wieksze problemy. Gra wyraźnie jest nie skończona a teraz pod pozorem usprawnień będą ją kończyć. Fail panie Yamauchi.

debeef

New member
Bez reklam
Zdecydowanie Mata gra nie jest skończona i chyba żaden patch tego nie zmieni, jednak gra nadal się broni, bardzo bym nie chciał, żeby funkcja cofania czasu weszła do wyścigów na stałe (chyba, że do typowych arcade), bo na drodze nie potrafię tego włączyć to i w symulatorze nie bardzo mi to pasuje ;)

Szczupaczek

New member
Hehe, kolejna łatka dla Gran Turismo 5 a w niej:

• dodanie mechanicznych uszkodzeń, mających bezpośredni wpływ na zachowanie samochodu
  • obsługa nowych kontrolerów (Move?)
  • możliwości zamieszczania powtórek z wyścigów bezpośrednio na Youtube
Zachęcam do obejrzenia filmiku na stronie PS3site.pl (źródło) :bober:

Źródło: Gran Turismo 5 dostanie nową łatkę… | PS3 Site Polska

PS3 Site to nie jest dobre źródło...:D
Ten portal zawsze był nędzny i pisało na nim zbyt dużo gówniarzy teraz to jest to stronka dla fanboyow z gimnazjum.

W 100 % zgadzam się z tą recenzją GT5
YouTube - TVGRY GRAN TURISMO 5 PL OSTATECZNIE KRÓTKO I NA TEMAT

azet

Member
Bez reklam
taki jesteś obcykany w GT, tu się zmienia opony ? widzę że coś bardzo ślizga mi się wozik a na początku tak nie było i na ikonce opon robią się często na czerwono, są zużyte czy ten typ tak ma ?

Ostatnia edycja:

Forest89

Active member
Bez reklam
Masta_J, pierwszy filmik. Nic dodać, nic ująć :D
Drugi. można nazwać bugiem, ale, gdy się gra "normalnie", nie jedzie się jak szaleniec pod prąd to taki bug jest nie do zauważenia a mi się jeszcze nic podobnego nie zdarzyło a gram już parę godzin. Ale fakt faktem Bournunt to nie jest... ;)

Pozdro,

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
Widziałem ten 2 filmik od Masty i wpierw też sądziłem że to nie powinno tak wyglądać.
Oglądnąłem jednak video prawdziwych wypadków które zalinkował jeden komentator na ps3 site to zdanie zmieniłem.
YouTube - BMW M3 wypadek na wyscigu
YouTube - Rally crash extreme

Jak widać na tych filmikach z reala auta również odbijają się jak kauczuki. Gdyby PD dołożyło dobre zniszczenia do gt5 to zaprezentowana i prześmiewania scena była by super.
GT5 ma bugi, ale przy tym widać też że gra którą większość malkontentów chwali czyli forza wcale lepsza nie jest
http://www.youtube.com/watch?v=k9yUzz4k2u4&feature=related
Na tym filmiku widzimy dopiero jak to na pewno nie powinno wyglądać a filmik pochodzi z forzy3.
Jeśli wiec nie forza to która gra nie ma błędów? Po mojemu to dzisiejsze komputery i Konsole są całe lata świetlne do tyłu by programista napisał silnik fizyki na każdą ewentualność.

Ostatnia edycja:
Do góry