Gniazdo antenowe

dizel1971

New member
Witam
Miałem zamontowane przez kablówke gniazdo antenowe natynkowe. Przy remoncie kupiłem gniazdo podtynkowe końcowe i zaczęły sie schody. Gniazdko ma 3 wyjścia (radio, TV, i takie wkręcane ) podłączając tuner tv do gniazdka(przez wtyk lub przez ten wkręcany) na tv mam brak sygnału a jak wyczepie gniazdko i złącze kabel z kablem wszystko śmiga. Czy to może być wina gniazdka czy co innego może być przyczyną.
pozdrawiam

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
To wkrecane to Sat.
Powiniens wpiac kabelek antenowy z telewizora do wejscia oznaczonego TV. Taki urok tych gniazdek. Są przystowoswane do sumatora (wszystkich trzech sygnalow, ale same juz sobie ten sygnal dalej odpowiednio rozdziela, wiec sygnal TV bedziesz miec tylko w gniazdku z opisem TV.
Jak miales wczesniej wpiete? w gniazdo antenowe? z bolcem (meskie) czy z malenką rurką (zenskie).
MOze masz zle polaczony kabelek ze sciany z tym nowym giazdkiem? Tez sie zdarza. Wrzuc foto. JAMusi dzialac.

dizel1971

New member
Jak miales wczesniej wpiete? w gniazdo antenowe? z bolcem (meskie) czy z malenką rurką (zenskie).
MOze masz zle polaczony kabelek ze sciany z tym nowym giazdkiem? Tez sie zdarza. Wrzuc foto. JAMusi dzialac.
Wcześniej miałem gniazdko przelotowe i kabel był wyciagniety przelotem i wpięty w tuner.
Teraz wkręciłem kabel w rozdzielacz zamontowany przez kablówkę i dalej do gniazdka.
Jeszcze raz obrałem kabel i podłączyłem do gniazdka i jest mały sukces .Na wyjściu z bolcem jest sygnał i jakościowo nie odbiega od tego co mam na innym TV . Ale zawsze musi być ale na kilku kanałach ( wszystkie Discovery i Eurosport ) są zacięcia dżwięku i obraz jest taki w kwadratach.
Dzwoniłem do kablówki i jeżeli przyślą monterów to będę lżejszy o 150 pln :?

Do góry