Głośniki do Telewizora

marazis

New member
witam

Chcę podłączyć głośniki z PC (wbudowany wzmacniacz) do telewizora ale nie bardzo się orientuję w temacie...

kupuję ten TV : 42LN5400

nie ma w nim wyjścia słuchawkowego więc pomyślałem że może jakąś przejściówkę kupię... może ktoś poradzi czy i jak można połączyć głośniki z PC do tego modelu telewizora ?

collider

New member
Bez reklam
Nie wiem czy to zadziała, ale możesz użyć adaptera Toslink z optyka na jack a potem przejściówkę żeńską z obu stron.

marazis

New member
zamieszczam w załączniku screen z tyłem telewizora + przejściówka jaką znalazłem

myslisz że zadziała ?

Attachments

• 123.jpg
    123.jpg
    76,9 KB · Wyś: 789
  • 333.jpg
    333.jpg
    10,3 KB · Wyś: 306

tdx

New member
Bez reklam
przecież masz napisane że to IN czyli wejście do TV nie wyjście...

Czyli tymi złączami doprowadzasz sygnał do TV a nie odwrotnie, dla scart masz in/out i tutaj załatw sobie przelotkę scart/2xchinch

collider

New member
Bez reklam
zamieszczam w załączniku screen z tyłem telewizora + przejściówka jaką znalazłem

myslisz że zadziała ?

Kolego jesteś pewien, że tak wygląda zestaw wejść/wyjść w twoim telewizorze? Bo mi się nie zgadza z oficjalnymi zdjęciami z strony producenta oraz specyfikacją techniczną:
AV INPUTS/OUTPUTS
RF In (Antenna/Cable)
AV In
Component Video In(Y, Pb, Pr + Audio)
HDMI™/HDCP Input
USB 3.0/2.0 Input
Digital Audio Out (Optical)
RS-232C (Control/Service)

marazis

New member
Kolego jesteś pewien, że tak wygląda zestaw wejść/wyjść w twoim telewizorze? Bo mi się nie zgadza z oficjalnymi zdjęciami z strony producenta oraz specyfikacją techniczną:
AV INPUTS/OUTPUTS
RF In (Antenna/Cable)
AV In
Component Video In(Y, Pb, Pr + Audio)
HDMI™/HDCP Input
USB 3.0/2.0 Input
Digital Audio Out (Optical)
RS-232C (Control/Service)

no własnie dzisiaj też to czytałem i chyba jakiś błąd im się wkradł - screen pochodzi z innego forum gdzie osoba która podała ten model zrobiła własnie ten screen

po za tym na YT jest recenzja gdzie widać tył dokładnie w 1:05 :
youtu.be/QnbRJPcjaFw?t=1m5s

Ps. tv kupuje w przyszłym tygodniu dlatego pisałem bo nie byłem pewny czy podłącze głosniki 2.0 bez wyjścia słuchawkowego :) użyje tego scarta + 2x chinch - dzięki za pomoc

Ostatnia edycja:

collider

New member
Bez reklam
no własnie dzisiaj też to czytałem i chyba jakiś błąd im się wkradł - screen pochodzi z innego forum gdzie osoba która podała ten model zrobiła własnie ten screen

po za tym na YT jest recenzja gdzie widać tył dokładnie w 1:05 :
youtu.be/QnbRJPcjaFw?t=1m5s

Ps. tv kupuje w przyszłym tygodniu dlatego pisałem bo nie byłem pewny czy podłącze głosniki 2.0 bez wyjścia słuchawkowego :) użyje tego scarta + 2x chinch - dzięki za pomoc

Czy trudno ci jest sprawdzić z tyłu telewizora jakie masz wyjścia?
x68942L5400-B.jpg

Bo wygląda, że masz taki zestaw gniazd.

marazis

New member
powtarzam ze kupuje TV w przyszłym tygodniu - nie wiem czy są rózne wersje czy jak ale ja zamierzam kupić tą z wejsciem scart

collider

New member
Bez reklam
powtarzam ze kupuje TV w przyszłym tygodniu - nie wiem czy są rózne wersje czy jak ale ja zamierzam kupić tą z wejsciem scart

Nie do końca to doczytałem :). Więc robi się lekki problem. Ja bym raczej wierzył stronie producenta i ich specyfikacji niż jakimś zdjęciom czy filmikom.

Do góry