Głośna praca plazmy 42pj350.....

mirex147

New member
Witam mam małe pytanko,kupiłem dwa tygodnie temu plazmę 42pj350 i po dwóch dniach zaczęła wydawać dziwny dzwięk typy syczenie zwłaszcza gdy pojawia się jasne tło np.śnieg,co to morze być i czy to normalne. Z góry bardzo dziękuję za informację:sad::sad::sad:

bigxlx

New member
Tak kontrolnie - sproboj docisnac tyl telewizora na prawej lub lewej krawdzi (oczywiscie z umiarem), masz jakas roznice?

mirex147

New member
Witam nic się nie zmienia,dzwoniłem do serwisu i powiedzieli że to morze być matryca,dzisiaj jadę zawieść ją do serwisu,dzięki za informację
czy to normalne w plazmach że po wyciszeniu słychać takie syczenie (brzęczenie) wieczorem nie da się oglądać telewizji,pierwszy raz spotkałem się z czymś takim.

hojlo1

New member
Bez reklam
czy to normalne w plazmach że po wyciszeniu słychać takie syczenie (brzęczenie) wieczorem nie da się oglądać telewizji,pierwszy raz spotkałem się z czymś takim.
Nie, nie jest to normalne.
W prawidłowo działającym TV dźwięk ma dobiegać wyłącznie z ...głośników. ;)

hojlo1

New member
Bez reklam
"Większość" to pojecie względne (przecież nie opisują nic ci , co im działa prawidłowo).

Samsung pod tym względem najbardziej opisywany.
Coś ta firma nie bardzo się przykłada w tej kwestii (pamiętam nawet "wyciszanie" CRT tej firmy).

LG raczej nie ma kłopotów "z dodatkowymi" efektami" dźwiękowymi, ale przy masowej produkcji, transporcie itp.... wszystko się może zdarzyć.

Świadomy konsument ma swoje prawa i kazdą usterkę (choćby "dźwięku") moze zgłosić celem naprawy. ;)

misiek547

New member
mam identyczny problem jak założyciel postu a dokładnie z modelem 42pj550 i mam pytanie do kolegi czy naprawili usterkę?? dźwięk jak podejrzewam to drżące cewki w zasilaczu

Do góry