Gdzie kupujecie filmy blu-ray? Najlepsze oferty i promocje.

Caparzo

New member
Bez reklam
w media leży to w koszu albo w promocji 2 za 49 albo drugi za 1 zł.
ale wydaje mi się że prędzej w tym za 49.
Ja w połowie wymiękłem bo takie głupoty :banned:

zochu91

Klub HDTV.com.pl
VIP
Też widziałem przedwczoraj kosze w MM. Nic poza Everestem ciekawego nie było, a że nie dobrałem drugiego filmu do promocji to nie wybrałem nic. Kupiłem natomiast Pamięć Absolutną za 35zł :)

ROMAN38

Active member
Bez reklam
W saturnie D. Strange będzie kosztował zwykłe wydanie około 80 zł 2d/3d około 100 zl, 2d/3d w stilu około 120 zł..
Dla mnie to wydanie jak i inne byłe lub przyszłe wydania od Disneya, jest warte max 10 zł :x z racji ciągłego piep....a strony audio, ciągle dostajemy DTS High Resolution zamiast bezstratnego Master Audio 7.1.To jest skandal że brak mi słów :x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

malin1976

Member
Załóż konto chłopie na początek i czaj się potem na promocje 3 za 2 choć dawno już tego nie było . Sam czekam z niecierpliwością bo w ten sposób mi ze 30 filmów wpadło :)

Kupiłem właśnie przedpremierowo w empiku Przełęcz ocalonych za 57 zł . La la Land w podobnej cenie ale ja na razie olewam . To chyba na dzień chłopaka te ceny ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Od dziś nowe promo w Saturnie, czyli pewnie też w MM, dwa BD w cenie 49 zł. Lista 2 strony z groszem, ale telefonu nie wziąłem, by fotkę cyknąć.
Jak zwykle, 99% staroci, wszystkie części Fast & Furious, itd.

malin1976

Member
No śmieszne to bo ja zamówiłem z odbiorem w sklepie Przełęcz ocalonych za 57 u nich a teraz mają po 53 hehe i nie wiem czy opłaca się dla 4 zł anulować zamówienie i brać tańsze . Dwie minuty roboty ale chęci brak ;) No i La La Land w tej samej cenie może bym dołożył .

Za to w Mediamarkt jak ktoś ma rabat za poprzednie zakupy to na filmach można 15 procent przyoszczędzić . Wziąłem do kolekcji moje filmy na blu ray numer 60-62 : Obcy ósmy pasażer nostromo , Obcy decydujące starcie i V jak Vendetta wszystkie za 139 zł z przesyłką do paczkomatu .

Jest jeszcze Whiplash za 35 zł minus 15 procent rabatu jak ktoś taki rabat ma ;)

Ostatnia edycja:

zochu91

Klub HDTV.com.pl
VIP
picture sharingcertificity.com
Wracając do dyskusji nt. wypożyczalni filmów, postanowiłem się dzisiaj przejechać i przekonać na własnej skórze co w trawie piszczy.
Wypożyczylem sobie Przełęcz ocalonych, ponieważ będąc w kinie powaliły mnie efekty dźwiękowe i chciałem koniecznie przetestować tę pozycję w domu.
Ale nie o tym ten post.
Wypożyczalnia DVD/Blu Ray (chyba już ostatnia na terenie Warszawy) jest bardzo dobrze zaopatrzona. Pan powiedział mi, że wszystkie nowości wchodzące do sklepów są na bieżąco kupowane, więc wszystkie znane filmy raczej mają. Posiadają już także filmy w 4K.
Wypożyczenie kosztuje 14zł/dzień, co w mojej ocenie jest ceną uczciwą. Za sam fakt istnienia takiej wypożyczalni byłbym skłonny zapłacić nawet 20zł za 1 dzień, bo przez wiele lat brakowało mi właśnie takiej wypożyczalni w okolicy. Nie zawsze mam ochotę kupować film, bo wiem, że obejrzę go raz i nigdy do niego już nie wrócę. Teraz problemu z tym już nie mam :)
Polecam wszystkim. My maniacy KD nie pozwólmy takim firmom wymierać ! :)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Niestety kolego, upadek takich instytucji jest nieunikniony. 80 % ludzi oglada filmy w TV, VOD lub za darmo online, a już nie mówiąc o dużej liczbie ściągających w sieci. Drobna część ludzi lubi sobie kupić taki film w oryginale, czy na DVD ( kosztują teraz grosze), czy na BD. Tak więc mało kto pewnie pójdzie do wyporzyczalni i wyda 20 zł za wyporzyczenie filmu na jeden dzień, a jeżeli już to w jakieś marginalnej ilości gdzie właścicielom wyporzyczalni będzie to nieopłacalne. To piszesz o W-wie, gdzie jaka jest liczba mieszkańców, a co mówić o małych miejscowościach czy wioskach?

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Uwaga.
Dlla rezydentow RoI ewentualnie NI/UK.
Dzisiaj wpadlem do Dealz po akcesoria i plastiki na grilla i spostrzeglem kilkanascie ( moze ze 20) tytulow na BD. Nowki zafoliowane po 1.5e/szt. Prawdopodobnie w strefie funta ( Pound shop) beda za 1 funciaka.
Akurat nie wygrzebalem niczego dla siebie, ale widzialem pare, byc moze atrakcyjnych tytulow, m in doborowo obsadzony i hurtowo nagrodzony American Hustle, czy The Butler. Spotkalem tez pojedyncze egzemlarze, sugerujace, ze to nie byla pierwsza partia uplynnianych w tym sklepie blurayow. Lowcom okazji i poczatkujacym kolekcjonerom polecam wiec zachowac czujnosc.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niestety kolego, upadek takich instytucji jest nieunikniony. 80 % ludzi oglada filmy w TV, VOD lub za darmo online, a już nie mówiąc o dużej liczbie ściągających w sieci. Drobna część ludzi lubi sobie kupić taki film w oryginale, czy na DVD ( kosztują teraz grosze), czy na BD. Tak więc mało kto pewnie pójdzie do wyporzyczalni i wyda 20 zł za wyporzyczenie filmu na jeden dzień, a jeżeli już to w jakieś marginalnej ilości gdzie właścicielom wyporzyczalni będzie to nieopłacalne. To piszesz o W-wie, gdzie jaka jest liczba mieszkańców, a co mówić o małych miejscowościach czy wioskach?

Cześć Kolego :) problem jest jeden - ściąganie, gdyby ściąganie było zabronione prawem to i wypożyczalnie by istniały.. a przynajmniej w dużych miastach.. 14 zl za wypożyczenie filmu to jest uczciwa cena tak jak Kolega wyżej napisał -- pi razy drzwi tyle kosztuje paczka papierosów.. która jeszcze szkodzi zdrowiu a inni ludzie nie palący jeszcze muszą ponosić konsekwencje tego poprzez leczenie takich ludzi jak zachorują na raka płuc - paląc świadomie i wiedząc o konsekwencjach tego procederu.. A na małe dzieci trzeba zbierać pieniądze żeby zrobić im operacje.. !!!!! DZIADOSTWO!!!!

Wracając do tematu to po 12 zł były nowości xxx lat temu w wypożyczalniach BH w Warszawie..
Dla pewnych osób żeby były ceny po 7 zł za dobę to i tak będzie za dużo .. dla pewnych osób żeby mieli 1 km do kina to i tak nie pójdą bo lepiej ściągnąć, a przy okazji nazywają się się "kino maniakami" - propagują kulturę.. :)

Ps . to było ogólnie napisane nie do Ciebie :)

Ostatnia edycja:

szejos

New member
Wczoraj w Saturnie znalazłem Ant-Mana w steelbooku za 79zł.
Teraz poluję na przecenę Doctora Strange w steelu, bo na razie wisi po 99zł.

Attachments

• IMAG0028.jpg
    IMAG0028.jpg
    241 KB · Wyś: 41
Do góry