Gdzie kupić ?

ewah

New member
Witam wszystkich.

Piszę mój pierwszy post, bo już sama nie wiem co mam robić.
Chcę kupić telewizor LCD 32 cale i podjęłam decyzję, że będzie to Samsung. Do końcowego "konkursu" przeszły dwa modele:
le32r88bd
le32m86bd
Zanim zacznę muszę Wam napisać, że obecnie przebywam w Irlandii i tutaj chciałam dokonać zakupu.
I w związku z tym mam dwie opcje zakupu:
- sklep pod nosem w którym pracuje kolega Polak, który zawsze chętnie mi pomaga w sprawach technicznych
- internet: sklep Komplett.ie (widziałam już tutaj parę osób, które planują zakup w tym sklepie)
No i :
1) w sklepie u kolegi mogę nabyć model LE32R88BD w cenie: 1199euro, z możliwością podłączenia i obejrzenia wszystkiego na miejscu, z opcją podłączenia różnych żródeł sygnałów (HD, DVD, kablówka), sprawdzenie SubPixeli etc.....
2) zamówienie przez internet modelu LE32M86BD (cholera wie, kiedy tak na bank się pojawi...) w cenie 1199euro + koszt przesyłki (zależny od kuriera: pocztowy: 15euro, dhl coś koło 50euro - chyba, + koszt pożyczenia karty kredytowej - bo tylko tak można zapłacić, a ja tekowej nie posiadam) - zero opcji sprawdzenia TV, a i nie wiem jak by było ze zwrotem itp....

Czytałam trochę o tych tv na stronie producenta no i seria M przeważa tym, że jest 100Hz, ma HDMI 1.3, no i ładniej wygląda - czy coś jeszcze :?:

Co Wy byście zrobili :?: Kupili w sklepie, czy zamówili kota w worku z internetu :?: Jak bym była w Polsce to bym się nie wachała i zamówiła przez net, ale tutaj nie czuję się tak pewnie :-(

TV będę podłączała do kompa, a na dniach rodzice kupią mi antenę w Polsce i wyślą do mnie (będzie to na 100% nTV)

Poradzcie Kochani. Skłaniam się do sklepu, ale nie do końca, a mój kolega nie chce mi pomóc w tym wyborze, bo mówi, że później będę miałą mu za złe.

acha:
- w sklepie u kolegi : DIXONS - mogę dokupić coś w rodzaju ubezpieczenia na TV, na chyba pięć lat za ok 200euro, na którą w razie kłopotów z TV wymieniają mi na nowy (na terenie całej Europy) - co o tym sądzicie :?:

Pomóżcie.
Pozdrawiam EWA

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam

jarwisz

New member
Bez reklam
ewah napisał:
1) w sklepie u kolegi mogę nabyć model LE32R88BD w cenie: 1199euro
....
Co Wy byście zrobili :?: Kupili w sklepie

ja też brałbym serię "M" i kupił w sklepie...
...jednego nie zrobiłaś
czemu nie zapytasz się kolegi w sklepie - "NA KIEDY I ZA ILE SPROWADZISZ MI TEGO le32m86bd"
Pytasz "KIEDY i za ile" a nie "CZY" - postaw go w roli handlowca.
przecież każdy sklep może sprowadzić co chce - a jak ma klienta na 100% to pewno to zrobi ,a i tak zarobi na marży na tobie.

ewah napisał:
- w sklepie u kolegi : DIXONS - mogę dokupić coś w rodzaju ubezpieczenia na TV, na chyba pięć lat za ok 200euro, na którą w razie kłopotów z TV wymieniają mi na nowy (na terenie całej Europy) - co o tym sądzicie :?:
bardzo dobra rzecz - tylko trochę drogo ,ale jak masz stałą pracę to warto.5 lat to spory kawał czasu i wszystko może się zdarzyć

pozd

ewah

New member
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi:)

kiki napisał:
witam
Zostawiłaś dużą odpowiedzialność.
Co masz na myśli :?:

kiki napisał:
Moja informacja opiera się na :
porównaniu serii R i M poprzedniej generacji oraz na porównaniu danych technicznych www.samsung.com
Dla czego na porównaniu poprzedniej wersji :?:

kiki napisał:
Mimo różnych problemów - Wybrałbym serię M.
pozdrawiam
Ja też, ale trochę się dygam :?

jarwisz napisał:
ja też brałbym serię "M" i kupił w sklepie...
...jednego nie zrobiłaś
czemu nie zapytasz się kolegi w sklepie - "NA KIEDY I ZA ILE SPROWADZISZ MI TEGO le32m86bd"
Pytasz "KIEDY i za ile" a nie "CZY" - postaw go w roli handlowca.
przecież każdy sklep może sprowadzić co chce - a jak ma klienta na 100% to pewno to zrobi ,a i tak zarobi na marży na tobie.
Ha :!: właśnie , że pytałam:eek: No i po pierwsze nie mają zielonego pojęcia za jaki czas ten TV będzie dostępny w ich sklepie i czy wogóle będzie, bo wcześniejsza wersja modelu "M" nigdy się nie pojawiła :-/
Po drugie cena tego TV wzrosła by w porównaniu do ceny ze sklepu internetowego o jakieś 300 euro - a to już chyba trchę za dużo dla mnie.

jarwisz napisał:
bardzo dobra rzecz - tylko trochę drogo ,ale jak masz stałą pracę to warto.5 lat to spory kawał czasu i wszystko może się zdarzyć
No fakt - trochę droga:-x

A czy do moich potrzeb - Nka i komp - nie wystarczyłby model R88 :?:
Czy różnica w wyświetlanym obrazie będzie TAK duża :?:

Ostatnia edycja:

ewah

New member
cholera, a co z tym :?:
:
bluray napisał:
Stoi cała rodzina SAMSUNG M87B w MM na Ostrobramskiej. 40 i 46"
To straszne ale dogonili w jednym plazmy !!!
Na tych modelach jest SZYBA.
I strasznie dekoncentruje.
Czerń interesująca.
Tryb "no overscan tylko po HDMI 1.3
Porównywałem z stojącym obok Sharpem XD-1 52".
Nie widzę przewagi.

Czy na modelach 32 calowych teź jest szyba :?:
Jakoś nigdzie w necie nie mogę znaleźć potwierdzenia tej informacji - może ktoś ma coś z oczami ;-)

własnie wróciłam z innego sklepu i spotkałam Polaka (dziwne :bober: ) tam pracującego. Zapodałam cyferki i powiedział, że jest dostępny model LE32M87BDxx..
Cena 1184euro. Tylko się bidula nie mógł dodzwonić i sprawdzić ile by trwała realizacja zamówienia do czasu odbioru, ale jutro go przycisnę ;-)

TYLKO CO Z TĄ SZYBĄ :?:
Bo jak napisał kiki w tamtym temacie, żeby odpuścić :?:

Kiki masz możliwość potwierdzenia tej informacji :?:
Uruchom kontakty :D

A i jeszcze jedno:
- czemu na stronie samsunga nie mogę znaleźć informacji o tym TV :?:
I czemu podają, że modele M87 37 cali i większe nie są 100 HZ - :niewiem:

Do góry