A w Gdansku w Galerii Baltyckiej, al. Grunwaldzka

Poszukaj takiego niepozornego gościa, niezbyt duzy i niezbyt szczupły, zaglada tu regularnie na forum, wiec może teraz to czyta
Przy okazji nie omieszkam, dzięki
Nie chciałbym specjalnie w założonym przez siebie wątku robić OT

, ale wczoraj odsłuchałem MA BX 6 z Onkyo 616. Powiem tak, małe WOW było, bo na mojej ulubionej płycie do sprawdzania (Naim 06, z gazetki jakiejś sprzed lat) usłyszałem dźwięki których na moich Jamo s606 nie ma. Nie ukrywam, że byłem pod wrażeniem soczystości i naturalności brzmienia, scena też był przyjemna, czasem przy odsłuchu wspomagałem się subem REL-T5, wtedy już było duuużo lepiej

Nie mniej muszę też szczerze przyznać, że du..y nie urywa, tzn. było tak grzecznie i ładnie, bez pazura, taka kulturka. Koniecznie taki rodzaj brzmienia muszę zestawić z osławionymi do kina klipschami. Gdybym kierował się tylko ceną wybrałbym MA, bo są o wiele wiele tańsze, gdy tak jak ja rozpatruje się od razu 7.0, szczerze mówiąc chciałbym usłyszeć jaka tak na prawdę jest różnica np. z głośnika efektowego Klipscha, że kosztuje on dwa lub trzy razy więcej od MA.
Z ciekawości zrobiłem sobie takie małe porównanie cen, za skąpcem , cena min lub druga w kolejce jak sklep jest z kosmosu. Oczywiście zdaję sobie sprawę że w secie będzie taniej, nie mniej wyjściowo do porównania powstał taki oto materiał:
Ceny oczywiście są za pary - od góry: 2 x front , central, 2 x surround , 2 x surround back
Ja pewnie szedłbym w kierunku setu Klipsch mieszany (trzecia kolumna), bo jak pisałem central max szer. 502 mm , a do tego surround back stoją na parapecie okna i mogą mieć głębokość max 210 mm.