[Galeria] Nasze kolekcje Blu-Ray, Dvd, 4k, CD, figurki kolekcjonerskie itp.

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
A rózni się czymś od "kalibratora" w wydaniu PL? Nie wiem czy kojarzysz taką płytke, ale coś mi świta ze rozmawialiśy kiedyś o niej. Była chyba dodawana do jednej z gazet branżowych (lata temu).

Zgadza się. Były takie wydania, lata świetlne temu :)

P1020118.JPG

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Rózni się językiem, formą obrazków, ale sens i treść obrazów kontrolnych jest podobny ;) Oczywiście rozdzielczość jest w HD co i tak nic nie zmienia. Taki pic na wodę za cenę filmu HD. Wszystkie te obrazy można znaleźć w sieci za free, chociażby na stronie
http://www.burosch.de/testbilder.html

Ostatnia edycja:

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Rózni się językiem, formą obrazków, ale sens i treść obrazów kontrolnych jest podobny ;) Oczywiście rozdzielczość jest w HD co i tak nic nie zmienia. Taki pic na wodę za cenę filmu HD. Wszystkie te obrazy można znaleźć w sieci za free, chociażby na stronie
Testbilder zur Bildoptimierung bei TV Geräten - Burosch - The TV Image Experts

Zależy, o którym „Kalibratorze” mówimy? To szare wydanie, jest dedykowane dla tv typu CRT. I jest nieco amatorskie. Natomiast to drugie - „Kalibrator płaskich telewizorów”, nie ustępuje zbytnio wydaniom zagranicznym, przedstawionym przeze mnie wcześniej.

Ramlesa

New member
http://www.burosch.de/testbilder.html

Punkt dla ciebie.
Ja tak właśnie kalibrowałem tv. Zassałem plansze w 1080 i ustawiłem tak żeby wszystko było widoczne. Efekt jaki wyszedł mnie zadowala, jest różny od fabrycznego a o zadowolenie nasze chyba tutaj chodzi.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Rewelka, wszystko w SteelBookach.
Album podobnie, wszystko Sideshow. Gdzie to mozna kupic? ;)
Edit: Juz wiem gdzie, zamawiam.

alkebab

New member
Savron naprawde fajny zakup zrobiles :)
ja dzis odebralem z MM zamowionego Thora mroczny swiat. Cena na pudelku 79zl do zaplaty 29zl to rozumiem. Oby wiecej takich promocji. Moze inaczej, oby wiecej takich cen bez promocji.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Savron naprawde fajny zakup zrobiles :)
ja dzis odebralem z MM zamowionego Thora mroczny swiat. Cena na pudelku 79zl do zaplaty 29zl to rozumiem. Oby wiecej takich promocji. Moze inaczej, oby wiecej takich cen bez promocji.

Oby, to wszystkim bedzie sie to oplacac, ja mowie ze nawet jakby filmy na bd byly na wejscie powiedzmy w 3d po 70 zl, a 2d po 50 zl to tez by bylo super... ale to nie mozliwe na chwile obecna..

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Wiem, że seriale nie cieszą się zbytnim zainteresowaniem forumowiczów, ale każdy kupuje to co lubi i chce. A że jestem entuzjastą mini seriali HBO (uważam, że produkują najlepsze), więc przedstawiam kolejne dwa w moich zbiorach (wcześniej „Gra o Tron”); kultowy już, „Kompania Braci” i nieco „świeższy” – „Pacyfik”. :) Dla zainteresowanych. „Kompania” jest z polskimi napisami. Natomiast „Pacyfik” (i tu niespodzianka), ma dodatkowo polskiego lektora (2.0) mimo, iż nie ma takiej informacji w opisie płyt. :)
V.jpg
M.JPG

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Firestorm 7 wazne zeby Tobie odpowiadalo to co kupujesz..
Wiesz, dla mnie te filmy, mają jeszcze jedną wartość – historyczną. Są w nich zawarte wypowiedzi ludzi, uczestników tych wydarzeń, czasami poruszające, którzy są nie jako narratorami filmu i którzy na swój sposób, przeszli własne piekło wojny. To robi wrażenie.

quasimodek

Member
Bez reklam
Oba seriale wymiatają. Widziałem jakiś czas temu i do dzisiaj wspominam jako świetne kino. Zresztą w obu palce maczał Tom Hanks i Spielberg.

WiTT

New member
Bez reklam
Kompania braci to perełka. Gratuluję steelboxa :)

PS: też zauważyłem że tutaj mało ludków jest co seriale kolekcjonują. Ja swój Miami Vice już wrzucałem fotkę tutaj ;)

firestorm7

Well-known member
Bez reklam
Kompania braci to perełka. Gratuluję steelboxa :)

PS: też zauważyłem że tutaj mało ludków jest co seriale kolekcjonują. Ja swój Miami Vice już wrzucałem fotkę tutaj ;)

Dziękuję Witt. Fakt, że „Kompania” jest bardziej znana i nam bliższa (Europa, Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie), niż „Pacyfik”. Nie mniej jednak, kto nie oglądał niech obejrzy, bo warto. Chciałbym jeszcze, do kolekcji seriali, dołączyć 4 sezony „Spartakusa”. Ale póki co, nie ma polskiej wersji. Może kiedyś. No i kontynuacja „Gry o Tron”. :)

Gdzie kupowałeś te dwa seriale?

Raccoon. Wszystko można kupić tu:
Pacyfik [6 Blu-ray] The Pacific Lektor PL Metalbox (4370252019) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. :)

Liter1979

Member
Bez reklam
Wiem, że seriale nie cieszą się zbytnim zainteresowaniem forumowiczów, ale każdy kupuje to co lubi i chce. A że jestem entuzjastą mini seriali HBO (uważam, że produkują najlepsze), więc przedstawiam kolejne dwa w moich zbiorach (wcześniej „Gra o Tron”); kultowy już, „Kompania Braci” i nieco „świeższy” – „Pacyfik”. :) Dla zainteresowanych. „Kompania” jest z polskimi napisami. Natomiast „Pacyfik” (i tu niespodzianka), ma dodatkowo polskiego lektora (2.0) mimo, iż nie ma takiej informacji w opisie płyt. :)
View attachment 9817
View attachment 9818
Miodzio !!! Mógłbyś napisać gdzie kupiłeś i ile Cię to kosztowało ?

Do góry