Galaxy S7 zostaną przedstawione w dniu 7 marca ?

venom200

Member
Ja miałem z androidem S1, S3, Z1 Z2 ,S5 którego oddałem po2 dniach żonie bo jej tel padł, ale kobitki 5 już prawie dwa lata i ani jednego factory reset nie miał i chodzi b. dobrze.
Więc Samsung naprawdę poprawił swojego flagowca.
Najgorsze model to zdecydowanie S3 . Sony dobry ale cicho grał w szczególności Z1.
Teraz od1,5 roku mam HTC one m8 i to chyba najlepszy tel z tych wszystkich naprawdę, Jeżeli chodzi o nakładki fabryczne od HTC.
Jest najgłośniejszy i najszybszy, ale awaryjny strasznie bynajmniej na początku jak go kupiłem3 razy w naprawie, teraz jest spokój.
Że słuchawkami takimi jak Audio Technica Ath900 x też sobie od biedy daję radę i ma androida6.0
Ale nowa S6(7) kusi bo są możliwości duże w tych urządzeniach

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie ma sensu porównywać Samsunga do konkurencji, bo już sama konstrukcja jest inna. Chodzi tu o magiczny przycisk "home", podobnie jak w produktach Apple. Już sam ten fakt, w mojej ocenie dyskwalifikuje jakiekolwiek zestawienia. Powierzchnia robocza jest większa, a namacalny przycisk zmienia sposób użytkowania.
Cała reszta w topowych fonach jest porównywalna, aparat, bateria czy naturalnie sam andek.

lobos

New member
Bez reklam
Ostatnio bardzo pozytywnie zaskoczył mnie wizualnie Samsung A5 (2016)!
Co prawda nie jest to topowa słuchawka i w Benchmarkach leży przy S6, ale... Wygląd jeszcze lepszy od flagowca! :shock:
Odnosi się wrażenie, że jest masywniejszy przez grubą taflę szkła 2.5D (dobra nazwa :) )
Swoją drogą jakoś dziwne podobieństwo do iPhone'a ;-)
Szczególnie w czerni słuchawka wygląda świetnie.
Mamy tutaj do czynienia również ze szkłem i aluminium jak w S6.
Jest to na prawdę ciekawa alternatywa. Na plus pojemniejsza bateria i slot na kartę pamięci.
Wydaje mi się, że S7 będzie podobny wizualnie do serii A z tym, że bardziej zaokrąglony na krawędziach czyli tak jak S6.
Już niedługo się przekonamy...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zgadza się A 5(2016) bardzo ładnie wygląda i z tego co można wyczytać będzie fajny tel. Też ciekawa propozycja pod względem parametrów jest nowy Sony M5.. z wyglądu gorzej wygląda od A5 ale parametrami będzie konkurencją..

lobos

New member
Bez reklam
A5 (2016) już jest w sprzedaży, natomiast nie wiem kiedy pojawi się A7 (2016)?
Miało być koniec 2015 a w salonie Samsunga powiedzieli, że nadal nie wiedzą kiedy się u nich pojawi.
Dla mnie jeszcze lepsza opcja, bo z 5.5'' ekranem ;-)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kwestia kto co lubi dla mnie 5 cali to max jak już więcej to lepiej mieć tablet np. 8 calowy co i tak daje mu przewagę w stosunku do 5,5 cali, a jest w miarę poręczny patrząc do tabletów 10 calowych ... ale każdy lubi co innego :)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
To prawda, A5 ładnie się prezentuje i mimo iż na papierze słabszy to nie jest źle.

Możecie się śmiać, ale odkąd mam S6 to za każdym razem gdy wyciągam go z kieszeni, itp. mam obawy, że mi upadnie :) Po ostatnich nieudanych próbach nauki latania S4 obchodzę się z S6 jak z jajkiem. Na nieszczęście nie ma do niego dobrego etui.

Od S4 miałem genialne etui S View Cover - z aktywnym okienkiem, dla mnie bomba, widziałem kto dzwoni bez otwierania, mogłem odebrać, odrzucić, wymienna obudowa tylna razem z przednią "klapką", w razie zużycia wymieniasz i po kłopocie.
Przy S6 chciałem to samo. Pomimo bardzo wielu negatywnych opinii;
http://www.samsung.com/pl/consumer/mobile-devices/accessories/case/EF-WG920PFEGWW#reviews
To tylko jeden z licznych przykładów. Ludzie piszą, że plastikowe zaczepy trzymające telefon samoczynnie pękają po kilku dniach. Nie chciałem w to wierzyć, kupiłem i... mieli rację, po 3 dniach jeden zaczep zaczął pękać, zgłosiłem, czekałem na dostawę nowej partii, trwało to miesiąc. Po miesiącu jeden zaczep kompletnie się złamał, dwa pozostałe też zaczęły pękać. Żeby jeszcze mi gdzieś upadł, ale nie - kompletnie nieudany projekt, zbyt sztywne tworzywo, mało elastyczne i pojawiające się naprężenia (dlaczego?) powodują samoczynne pękanie.
Oddałem, kasę zwrócili.

Pomyślałem, może Clear View Cover
http://www.samsung.com/pl/consumer/mobile-devices/accessories/case/EF-ZG920BSEGWW#reviews
Ludzie piszą, że rysuje ekran (!). Też nie wierzyłem, dopóki gość w jednym z komisów nie pokazał mi, że to prawda. Żenada.

Efekt jest taki, że obecnie nie mam żadnego etui. Nie akceptuje takich, z których muszę wyjmować telefon, a podróbek z okienkiem na razie nie wymyślono (szukam, jeszcze nie znalazłem). Metalowa ramka jest dla mnie dość śliska i niepewna w trzymaniu. Dodatkowo efekt niepewności potęguje szkło z obu stron. Nowych partii poprawionych etui już się nie spodziewam.

Myślę, o osłonkach ze szkła hartowanego z obu stron, ale co z metalową ramką...? Przy upadku na beton ramka też będzie do kosza... :)

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
A5 (2016) już jest w sprzedaży, natomiast nie wiem kiedy pojawi się A7 (2016)?
Miało być koniec 2015 a w salonie Samsunga powiedzieli, że nadal nie wiedzą kiedy się u nich pojawi.
Dla mnie jeszcze lepsza opcja, bo z 5.5'' ekranem ;-)

Mam A5 i jestem z niego bardzo zadowolony, bateria trzyma dłużej niż mojej żony w S4. Ja po całym dniu zabawy mam połowę baterii gdzie na S4 juz bym podłączał do zasilania. Pomimo dobrego szkła na wyświetlaczu kupiłem szkło hartowane na wyświetlacz oraz obudowę zew. Case mate która po założeniu praktycznie nic nie poszerza. Minus szkoda że nie ma w tej obudowie wewnętrznej wkładki gumowej tak jak mam w obudowie żony w s4 ale przez to jest cienki. Coś za coś :smile: S4 leciała na podloge, beton itd wielokrotnie i nic jej nie było. Polecam tą obudowę z wew.wkładka gumowa, telefon jest przez to większy ale po upadku na cokolwiek nic mu nie jest. A5 na chwile obecna odpukać jeszcze nie zaliczyła upadku..

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mój dyrektor miał S6 ale oddał bo miał z nią troszkę problemów ale etui miał z okienkiem i bez zaczepów - chyba Samsunga to było ale nie dam głowy czy na 100%..
A to że dbasz o tel to normalna sprawa swoje kosztował i nie widzę w tym osobiście nic dziwnego.. dlatego ja mam tańsze tel :) między innymi z powodu "latania" plus osobiście nie czuje potrzeby mieć topowych tel..
A z tymi Etui to faktycznie jakaś żenada jest... miejmy nadzieję, że poprawią to bo ludzie nie mają za bardzo wyboru jeśli chcą mieć właśnie coś w tym stylu o którym pisałeś... a tel górna półka, a etui jak od "chińczyka za 10 zł"

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Prędzej czy póżniej i tak wypadnie. Spokojnie ;)
Mój S6 już zaliczył glebe na beton.
Schylając się wiedziałem, że podniosę już złoma, a tu proszę, malutka, ledwo widoczna ryska/przetarcie na ramce.

Dodatkowo S6 (edge) ma kiepską ergonomie. Wszystko za sprawą zagiętego ekranu i cienkiej ramki, w porównaniu do S5, to niebo a ziemia.

SternQuest

New member
To prawda, A5 ładnie się prezentuje i mimo iż na papierze słabszy to nie jest źle.

Możecie się śmiać, ale odkąd mam S6 to za każdym razem gdy wyciągam go z kieszeni, itp. mam obawy, że mi upadnie :) Po ostatnich nieudanych próbach nauki latania S4 obchodzę się z S6 jak z jajkiem. Na nieszczęście nie ma do niego dobrego etui.

Od S4 miałem genialne etui S View Cover - z aktywnym okienkiem, dla mnie bomba, widziałem kto dzwoni bez otwierania, mogłem odebrać, odrzucić, wymienna obudowa tylna razem z przednią "klapką", w razie zużycia wymieniasz i po kłopocie.
Przy S6 chciałem to samo. Pomimo bardzo wielu negatywnych opinii;
Etui Flip Wallet do Galaxy S6 (złoty) | SAMSUNG Polska
To tylko jeden z licznych przykładów. Ludzie piszą, że plastikowe zaczepy trzymające telefon samoczynnie pękają po kilku dniach. Nie chciałem w to wierzyć, kupiłem i... mieli rację, po 3 dniach jeden zaczep zaczął pękać, zgłosiłem, czekałem na dostawę nowej partii, trwało to miesiąc. Po miesiącu jeden zaczep kompletnie się złamał, dwa pozostałe też zaczęły pękać. Żeby jeszcze mi gdzieś upadł, ale nie - kompletnie nieudany projekt, zbyt sztywne tworzywo, mało elastyczne i pojawiające się naprężenia (dlaczego?) powodują samoczynne pękanie.
Oddałem, kasę zwrócili.

Pomyślałem, może Clear View Cover
Etui Clear View Cover do Galaxy S6 (srebrny) | SAMSUNG Polska
Ludzie piszą, że rysuje ekran (!). Też nie wierzyłem, dopóki gość w jednym z komisów nie pokazał mi, że to prawda. Żenada.

Efekt jest taki, że obecnie nie mam żadnego etui. Nie akceptuje takich, z których muszę wyjmować telefon, a podróbek z okienkiem na razie nie wymyślono (szukam, jeszcze nie znalazłem). Metalowa ramka jest dla mnie dość śliska i niepewna w trzymaniu. Dodatkowo efekt niepewności potęguje szkło z obu stron. Nowych partii poprawionych etui już się nie spodziewam.

Myślę, o osłonkach ze szkła hartowanego z obu stron, ale co z metalową ramką...? Przy upadku na beton ramka też będzie do kosza... :)

Polecam takie. Spadł mi w nim już ze dwa razy i zero jakichkolwiek śladów. poza tym nie musisz otwierać jak ktoś dzwoni.

Attachments

• -Cover-PU-G920-Galaxy-S6-Niebieskie-8920_6.jpg
    -Cover-PU-G920-Galaxy-S6-Niebieskie-8920_6.jpg
    25,3 KB · Wyś: 27

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Stern, właśnie o nim pisałem. Miałem dokładnie ten sam. Pomysł super, ale zaczepy popękały, oddałem. Kompletnie nie do zaakceptowania.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Obejrzyj dokładnie te plastikowe zaczepy. U mnie (jak i u innych) dosłownie po kilku dniach zaczęły się pojawiać widoczne, najpierw maleńkie rysy i pęknięcia, potem większe, aż w końcu pękały i cześć odpadała. Błędem w projekcie jest wg mnie wyłącznie rodzaj użytego tworzywa - powinien być nieco bardziej elastyczny, wytrzymujący ciut większe naprężenia. W innych 'etui" - np. kolorowych nakładkach na tył jest zrobione to dobrze, uchwyty są w dotyku bardziej gumowe i zdecydowanie bardziej dają się wyginać bez szkody. Dlaczego tego samego tworzywa nie zastosowano do wersji z klapką? Nie mam pojęcia.

Do góry