Funpack HD dźwięk 5.1

murgrabias

New member
Jak w temacie, dźwięk 5.1 w telewizji satelitarnej Orange, a raczej jego brak...
Może zaczne od tego iż 2 miesiące temu zakupiłem ofertę Funpacka HD, tuner UHD-88, łącze satelitarne.
Wcześniej miałem eNkę i byłem bardzo zadowolony, tu skusiłem się na pakiet z telefonem komórkowym, co ostatecznie wypada bardzo dobrze cenowo :) Ale , jak zwykle jest jakieś ale...Po podłączeniu wszystkiego do kupy, amplituner Denon AVR-2312, zestaw Tonsil Fiesta 5.1, Tv Toshiba Led 39, model 4333, okazało się iż na żadnym kanale HD nie występuje dźwięk w formacie 5.1 czyli Dolby Digital. W zamian jest stereo jak leci, w tunerze ustawiony dźwięk 5.1, amplituner działa sieciowo, czy z blue-rayem odtwarza format Dolby i wszystkie 6 ścieżek pięknie pracuje...a z tunerem uhd-88 ciemnośc widzę... No to dzwonię do obsługi i tam słyszę że zostanie to zbadane, czekam nadal na odpowiedź, a tymczasem zestaw kina stoi i kurzy się. Teraz pytanie , czy ktos z forumowiczów posiada Funpacka i ma tą przyjemność odsłuchania niektórych audycji w formacie 5.1? Dzięki i pozdrawiam

murgrabias

New member
oszczędności ważna rzecz, ale nie spodziewałem się takiego dziadostwa ze strony Orange...nie wiem czy to normalna przypadłość, czy coś nie tak w tym konkretnym przypadku po prostu

WD40MAX

New member
Dekodery TV Orange to przedpotopowy szajs. :-(
Niestety w tej platformie nie możesz użyć jakiegokolwiek innego dekodera, niż ten od operatora.
Liczę dni do końca umowy by zwrócić dekoder.

Kilka dni temu widziałem 7" tablet, który Orange wciska w promocji. Stary smartfon HTC HD2 z wgranym Androidem jest przy nim demonem szybkości i stabilności. Nie da się tego porównać nawet z najtańszymi tabletami za 200-300 zł w supermarketach. :-(

Do góry