Funkcje Smart TV (współpraca z androidem) - panasonic - samsung

Olek2020

New member
Planuję zakup TV (pewnie jak tysiące kolegów i koleżanek na forum) i od ilości modelu, funkcji zbaraniałem, mój poprzedni zakup TV był w czasach CRT i wtedy wybór był prosty - mono czy stereo ;)
budżet to około 2000zł, wstępnie upatrzyłem panasonica 42e6e po dylematach z czernią, w drugim odwiedzonym sklepie czerń mi bardzo odpiwadała, więc w pierwszym pewnie coś było namieszane w ustawieniach albo podanym sygnale.
Mam pytanie o funkcje Smaty TV, a dokładnie współpracę z telefonem i wkrótce tabletem na androidzie, czy dobrze rozumiem że jest wykonalne przesyłanie obrazu (nie plików ze zdjęciami, video) z/do smartfona po lanie (wifi)? czy tak działą funkcje typu screen mirroring ? po kablu hdmi to wiadomo, ale czy sa się oglądać na tv pulpit smartfona i do tego bez zbyt dużych opóźnień?
2.) czy prawdą jest że tv samsunga lepiej działają z telefonami samsunga, a z innymi już niebardzo, że aplikacji są tworzone z myślą o ich własnych telefonach? chciałbym zintegrować w miarę jak najbardzije smartfon/tablet z TV bez łączenia ich kablami hdmi
próbowałem wczytać się w opisy na stronie samsunga ale to chyba najgorsza witryna pod względem informacji, czytelności do tego tragiczna polityki nadawania symboli poszczególnym modelom, totalny chaos, niema tabeli z funkcjami, nie wiadomo które modele są nowe, stare.... dramat, jakie modele samsunga są porównywalne do panasonica e6?

Karpaj

New member
Bez reklam
Do e6e porównywał bym f5500.
I rzeczywiście - samsung lepiej współpracuje ze swoimi smartphonami, natomiast ta "współpraca" jest raczej dla bardzo wymagających, dla zwykłego użytkowania nie ma to specjalnie znaczenia jakiej marki mamy tv, czy sprzęt.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Trochę jest inaczej.
Większe doświadczenie w aplikacjach i łatwością obsługi ich z telewizorami ma Panasonic, który jako pierwszy stworzył i rozwijał ten system.
Nowa aplikacja VieraRemote 2 jest świetnie rozbudowanie i daje nowe możliwości. Świetnie współpracuje z Androidem i iOS.
Ma kilka sposobów komunikacji.
[youtube]QZ2hCyOhZmc[/youtube]
I współpraca jest prosta nawet dla dzieci w przedszkolu.
Zobacz filmy

[youtube]qZyo8nUhq2E[/youtube]

Olek2020

New member
Do e6e porównywał bym f5500.
I rzeczywiście - samsung lepiej współpracuje ze swoimi smartphonami, natomiast ta "współpraca" jest raczej dla bardzo wymagających, dla zwykłego użytkowania nie ma to specjalnie znaczenia jakiej marki mamy tv, czy sprzęt.

ja chyba właśnie jestem b.wymagający :)
a jak jest w praktyce z funkcjami screen mirroring, clone itp? o które pytałem wcześniej ? czy któryś z niezbyt drogich TV ma funkcję wyświetlania na TV obrazu ze smartfona poprzez WiFi? chodzi o widok całego ekranu smartwona na TV, zamiast połączenia po HDMI

Olek2020

New member
Trochę jest inaczej.
Większe doświadczenie w aplikacjach i łatwością obsługi ich z telewizorami ma Panasonic...
dzięki za filmy, wygląda to ciekawie i bardzo wiele wyjaśnia, jedno zdjęcie warte więcej niż tysiąc słów... a film to tysiące zdjęć ;) teraz mam problem z PVR.... [ link do innego wątku w którym także bywasz :) ] chyba powinienem przenieść te pytania do swojego tematu.

Ostatnia edycja:
Do góry