Funkcja PIP

geforc

Member
Witam , w moim telewizorze (Samsung LE32A656) jest funkcja PIP , lecz niestety , gdy chcę ją włączyć to się pojawia napis "Niedostępne" , czemu niedostępne ?? mam telewizje kablową ...

dinar

New member
W instrukcji masz podane warianty kiedy możesz oglądać.
Jeżeli oglądzasz wideo to możesz na pipie odlądać kablówkę-naziemną tv lub PC,albo odwrotnie,nie można z kablówki oglądać dwóch różnych programów.
Ten PIP to bajer który niczemu nie służy.

geforc

Member
hmmm kiedyś jak byłem na wczasach u ciotki (jakies 5 lat temu) , to miała starego Phillipsa , i miała taka sama kablowkę jak ja , i normalnie miala do wyboru , albo obraz podzielony na dwie cześci i po lewej np tvn a po prawej polsat , albo takie kwadraty male z listą programow i na kazdym bylo pokazane co leci ... nie rozumiem tego :/

dinar

New member
Tutaj też tak jest dzieli się jak piszesz,
Kablówka - na pipie naziemna
wideo - to możesz zobaczyć na pip co jest na kablówce.

Ostatnia edycja:

babus

Member
geforc masz w Tv prawdopodobnie jeden tuner,co pozwala na na aktywowanie pip tylko z zewnętrznego źródła/magnetowid,DVD recorder/,lub oglądając
DVD podejrzeć co tam w Tv leci.

geforc

Member
to w takim razie jak działało to u tej ciotki mojej ?? jak nie miała ani dvd , a ni magnetowidu , sam telewizor z kablówką

bodzio_piotr

New member
A czy można mieć telewizor podpięty pod komputer i w windowsie oglądać TV poprzez PIP w małym ekranie?? Czy jest możliwość powiększania i zmniejszania tego ekranu w każdym zakresie??
Proszę o odpowiedź bo mi zależy najbardziej o podpięcie tego telewizora pod komputer i oglądać TV w małym oknie.

Pozdrawiam

Do góry