Funkcja nagrywania w telewizorze samsung f 6400

ania26

New member
Witam czy może mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak uruchomić funkcje nagrywania w tym telewizorze? z góry dziekuje.

tdx

New member
Bez reklam
Ania z dekodera na tv nic nie nagrasz. Tylko z dvb t/c czyli np naziemna jak masz kabel antenowy do tv bezposrednio

wysłane z mojego ATARI 65XE z magnetofonem XC-12

ania26

New member
Ja to myslałam że jak podłącze jakis dysk zewnętrzny do telewizora i jak ustawie to bede mogła nagrac jakiś program.
Mam cyfrowy polsat i jedynie jakbym chciała to musze do dekodera podłączyć dysk tak?
A z telewizora to tylko jak mam antene podłączona siatkowa tak ?
Dobrze zrozumiałam?

tdx

New member
Bez reklam
Tak TV może nagrywać tylko to przechodzi przed tuner wbudowany w TV.
W Twoim przypadku jeśli masz siatkę podłączoną do TV to te kanały z siatki możesz nagrywać...
Jeśli masz polsat i dekoder podpięty po HDMI to tego sygnału TV nie nagra, musisz dysk podłączyć do dekodera SAT

ania26

New member
a tak poza tym to w tych instrukcjach to g... pisze
i nawet człowiek nie wie ze nie mozna nagrac tylko trzeba kombinowac.

chronos69

New member
a tak poza tym to w tych instrukcjach to g... pisze
i nawet człowiek nie wie ze nie mozna nagrac tylko trzeba kombinowac.

http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201303/20130316094115068/%5BPOL%5DX12DVBEUF-0313.pdf

Kilkanaście stron TYLKO o nagrywaniu od strony 83

Od zamierzchłych czasów (magnetowidów VHS) urządzenie tworzące zapis korzystało tylko z wbudowanego w nie tunera, a w obecnej dobie walki z piractwem, nawet własny zapis jest zaszyfrowany, aby nikt przypadkiem nie obejrzał zapisanej przez ciebie telenoweli na innym TV

Ostatnia edycja:
Do góry