Do tych Heco z 20cm basowcami jeszcze chcesz dołączać suba do muzy to chyba techno lubisz słuchać. ..
A jak chcesz suba do stereo to na innych ustawieniach, nie takich co do kina. Ponadto masz za mocno go rozkreconego podwzgledem głośności bo ci kalibracja go ścieła do -12 ponieważ niżej już nie mogła.
Ustaw suba :
- odcięcie na 55-60hz
- vol godzina 9-10 tj. 1/3 mocy suba a jak jeszcze go zetnie na -12 to zmniejsz głosność jeszcze na godzinę 8.00. Jak bedzie -10 czy -8 powinno być ok. A jak będziesz miał jeszcze mało basu to nieruszasz nic na subie a zwiększasz na amplitunerze.
Odnośnie odwrotnej fazy, którą Ci wykazuje podczas kalibracji to jak sprawdziłes na kablach, że masz wszystko podpięte to się nic tym nie przejmuj. Zostaw tak jak jest, pomiń i przejdź dalej w trakcie kalibracji. U mnie tak samo było ale miałem komunikat, że jak mam dobrze podlaczone kolumny to mam iść dalej...

Ps. Jak masz możliwość dokupienia wzmacniacza to również jestem za tym. Ja bym wolał raczej dopłacić do takiego, który może pracować jako końcówka mocy poprzez przełączenie jednym przyciskiem. Model denona 7xx tego nie ma ale niektórym to nie przeszkadza. Dopiero ta funkcje mają modele 15xx od denona.
Odnośnie już samego słuchania w określonym trybie to sam musisz wybrać który Ci najlepiej podejdzie. Bo mnie jak i kapuście np. załączona funkcja audyssey dynamic eq podbija za bardzo bas i nie bardzo podchodzi.