Hmm sam przechodzilem przez ten dramatyczny dylemat

powiem tak obojętnie jaką belkę z wyżej wymienionych kupicie będziecie zadowoleni i po tyg od zakupu w ogole nie będzie was to interesowało

Najlepszym wyjściem jest oczywiście złożyć sobie kino 5.1 lub dobre stereo (zalezy jakie są potrzeby)za te same pieniądze albo i mniejsze zapewne bedzie grać lepiej i pewnie bym tak zrobił jednak zakupu dokonać musiałem po ywkończeniu mieszkania więc niestety nie było żadnej możliwości pociągniecia kabli. Ja testowałem wszystkie wymienione przez was belki ale niestety nie w tych samych warunkach więc na tescie najgorzej wypadł focal bo w sklepie nie było żadnych warunkow w porownaniu z salą odsłuchową yamahy czy slepie bose . Yamaha tez gra dobrze ( co prawda nawet w salonie yamahy chwalili focala oczywiscie dodajac iz lepiej sparwdzi sie w muzyce niz w filmach) ale czegos mi w niej brakowało, niby jest ta przestań a jednak nie ma ciekawe jest tez to ze dobrą głośność dopiero pod koniec skali uzyskalem ale moze jestem głuchy

Zreszta taka sztuczne tworzenie przestrzeni mnie nie przekonalo u jednych się tow miare sprawdza a u innych już zupelnie nie . Oczywiscie multimedialnie przewage ma yamaha wiec jak ktos korzysta ze spotify , radia itp itd a nie chce laczyc sie wczesniej przez bluetooth to coś dla niego

ja puszczam z telefonu zazwyczaj mimo wszystko .
Co do BOSE nie powiem cały zestaw grał w dobrych warunkach bardzo fajnie ale już sama belka nie zrobila na mnie wrazenia a taki zestaw tzreba wydac z 9 tys? no to za tyle na pewno zainwestował bym już wkino domowe
Jeden kolega napisał , że focal odpada bo nie mieści się na rtv , jest za wysoki? bo yamaha podobny rozmiar tylko płaska i może ciut krótsza
Ja polece z czystym sumieniem Focala kazdemu w domowych warunkach sprawdza się świetnie i do filmów i do muzyki i nikt nie będzie zawiedziony

dobrze jest go troszke skalibrować i suba i będzie pięknie

kable na szczescie mam ukryte

ale tak jak pisałem wszystkie belki są na wysokim poziomie

mi wizualnie się bardzo podoba Focal aczkolwiek moja dziewczyna jak go ujrzała zapytała tylko " a czemu on jest taki krzywy " Pozdrawiam