Bierz Focala, jest ok.
@JasiQ87 i jak po kilku miesiącach używania?
Jestem na etapie researchu Yamahy YSP-2700 , Focala Dimension (listw i sub) i BOSE 300 (listw i sub.
W pokoju odsłuchowym słychałem FOCALA, w MM słuchałem BOSE, Yamahy nie słuchałem.
Moje wymagania to KINO a dopiero na 2 miejscu muzyka.
Moje wrażenia:
FOCAL - nie zrobił na mnie wrażenia, gra poprawnie, ale albo nie został skalibrowany ale nie odczułem tego efektu 'wow' jaki np odczułem po posłuchaniu BOSE.
BOSE nie słuchałem w pokoju odsłuchowym tylko na sklepie MM i zrobił na mnie piorunujące wrażenie.
YAMAHA, no cóż przeczytałem o niej sporo bardzo dobrych opinii, niestety jeszcze nie słuchałem.
Jeśli ktoś z WAS ma doświadczenie z odsłuchów bądź posiada w/w sprzęt bardzo proszę o subiektywne opinie. Ja wiem, że każdy inaczej to odczuwa, ale mimo wszystko chętnie przeczytam. Dzięki i pozdrawiam![]()
Że niby jakie kable ograniczy ARC?? Philips, który aktualnie wisi u mnie w salonie nawet nie przekaże DTS do soundbara.Więc co mi po takim zwrotnym kanale. Nie wspomnę już o nowszych i lepszych formatach. Dlatego najlepiej podłączyć źródło dźwięku bezpośrednio do soundbara. Inną sprawą są kable , które w moim przypadku trzeba by ciągnąć w ścianie jeżeli wszystkie urządzenia byłyby podłączone do TV (razem 4 kable HDMI w przypadku 3 urządzeń) Użytownik JasiQ87 proponuje połączenie optyczne. Takowe sprawdzi się dla DTS i DD. Nic wyżej nie pójdzie tą drogą. Aby do focala podłączyć wszystkie urządzenia to potrzebny rozgałęźnik. Kombinacje. Dodatkowy kabel i bur... coraz większyIlość kabli znacząco ogranicza ARC. Takie akurat Focal posiada. W każdym innym przypadku kabli będzie tyle samonie jest to zależne od soundbara.
CześćWybrałbym Focala ale szafeczka rtv mi nie pozwala więc skupiłem się na Yamaha YSP-2700 ale i na starszym modelu YSP-2500, który ma większą moc tonów niskich [przynajmniej tak pisze na stronie Yamaha w specyfikacji] ale za to nie posiada wifi z music cast i tak się zastanawiam co byłoby lepsze.
Pokój z lewej strony ma firankę więc nie wiem jak tu będzie zachowywał się system YSP.
@Pingwinek co powiesz więcej o Yamaha? Jak się sprawuje bass?