C9 w 65 calach jest droższy 100% od poprzednika. Niespodziewałem się aż tak dużej różnicy w cenie. Z pewnością nie jest ona adekwatna do różnicy w obrazie...
Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
Tak czytam Twoje posty o Cenie i już jestem PRAWIE pewien że jesteśNa Zachodzie pojawiły się dziś OLEDy HiSense w cenach ok. 1500 euro na start 55 cali. Mają panele od LG i obsługują Dolby Vision. Powyższe oznacza, że tak jak w 2019 można było kupić na końcówce zjazdu cenowego 55 cali LG B8 za 4000 zł, to w 2020 w maju B9 w 55 calach będzie za ledwie 3500 zł, a ten HiSense będzie chodził po ledwie 3000 zł.
Będzie znowu ogromny zjazd cenowy OLED. Myślę że lekko B9 od LG w 65 calach będzie w maju 2020 po maks. 5500-6000 zł.
Tak czytam Twoje posty o Cenie i już jestem PRAWIE pewien że jesteś
Następcą KASZPIROWSKIEGO !
Mam Ogromne PRAGNIENIE aby Wszystkie Twoje Proroctwa się spełniły
PS.
Jesli tak bedzie jak piszesz to wstrzymam się z kupnem TV do wiosny !
Tak czytam Twoje posty o Cenie i już jestem PRAWIE pewien że jesteś
Następcą KASZPIROWSKIEGO !
Mam Ogromne PRAGNIENIE aby Wszystkie Twoje Proroctwa się spełniły
PS.
Jesli tak bedzie jak piszesz to wstrzymam się z kupnem TV do wiosny !
OKŚledzę ceny. Nic nie przewiduję. Z B9/C9 będzie tak jak z C6, B6, C7, B7, C8, B8. Premiera i zjazd ceny o 50-60% przez rok.
W 2018 LG próbowało podobnej sztuczki z B8. Skutek? B8 za 6750 zł w 65 calach w kwietniu 2019 r.Tyle, ze B9 bedzie mialo swoja premiere dopiero za pare miesiecy. Wiec jego spadek ceny bedzie nieco wolniejszy niz C9.