Filmy 3D Side By Side

Intex

New member
Witam

Czy każdy film 3 d jest w trybie Side By Side? Szukam filmów 3d ale bez SBS bo szczerze irytują mnie te 2 ekrany... xD

Chyba że da się jakoś to wyłączyć, abyy było to na całym ekranie.

JackS.

New member
Bez reklam
Witam

Czy każdy film 3 d jest w trybie Side By Side? Szukam filmów 3d ale bez SBS bo szczerze irytują mnie te 2 ekrany... xD
To wtedy nie będzie 3D. Każdy z ekranów to obraz dla innego oka. Musisz nauczyć się patrzeć tak, aby lewym okiem widzieć tylko lewą połowę ekranu, a prawym prawą.

Intex

New member
No tak, ale w kinie nie dają 2 obrazów obok siebie?

W necie czytałem coś o frame sequential , wtedy jest jeden obraz.

Orginalne Blu Ray 3D nie mają 2 obrazów ;/

Ostatnia edycja:

JackS.

New member
Bez reklam
No tak, ale wtedy co drugi obraz jest dla innego oka. 1/48 sekundy dla jednego i kolejna 1/48 sekundy dla drugiego. Umiesz tak szybko mrugać?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

michal3d

New member
bez sensu temat , to tak jakys chcial do benzyniaka ropy wlac. 3d sbs jest przeznaczony na konkretny sprzet, taka technologia. jesli kupyjesz film w 3d to poto aby takowy ogladac. naprawde nie rozumiem o co Ci chodzi w tym temacie.

DaRcO

Banned
Witam

Na jakim tv chcesz oglądać SBS?
Przecież taki film musisz scalić odpowiednią funkcją w menu 3D do jednego obrazu i dopiero założyć okulary i oglądać. Mniemam że puszczasz mkv z kompa a tam nie ma automatu wykrywania 3D jak z BD, więc ręcznie to robisz jak opisałem wyżej. Wchodzisz w funkcje 3D i wybierasz side by side - wtedy scali obraz. To samo z OU, czyli over under, scalasz ręcznie w tv funkcją do tego i masz dopiero 3D.

Widzę że trochę chłopaki z Ciebie pokpili, ale Ty chyba naprawdę nie kumasz czaczy. :D

Do góry