Filmy 3D HD (mkv) z Laptopa na Telewizor LG 42LM660s

franelo

New member
Witam, mam pewien problem. Mam telewizor LG LM660s z 3D. Na laptopie mam film 3D (.mkv).

Teraz takie mam pytanie, jak oglądać ten film na TV?

Telewizor mam podłączony przez wifi do routera. Wczoraj oglądałem film AVI w jakości HD i poszło bez przycinania. (przez wifi)

Teraz chciałbym obejrzeć film 3D, włączyłem dilm, idzie ładnie 10/15 sek i zaczyna bufforować. Próbowałem przez kabel HDMI, włączyłem film w MKVPlayer i p[rzycina na laptopie a na TV jest lekko rozjechany obraz.

Nie mam już pomysłów, jak to w sumie zrobić, by było dobrze. Nie mam żadnego dysku pod niego podpiętego i proszę nie pisać, bym kupił.

Jest na to jakiś sposób? Ewentualnie jakiś inny, lepszy program do oglądania filmów mkv na laptopa.

Ostatnia edycja:

PeteShadow

New member
Bez reklam
Witam, mam pewien problem. Mam telewizor LG LM660s z 3D. Na laptopie mam film 3D (.mkv). Teraz takie mam pytanie, jak oglądać ten film na TV?
Telewizor mam podłączony przez wifi do routera. Wczoraj oglądałem film AVI w jakości HD i poszło bez przycinania. (przez wifi)
Teraz chciałbym obejrzeć film 3D, włączyłem dilm, idzie ładnie 10/15 sek i zaczyna bufforować. Próbowałem przez kabel HDMI, włączyłem film w MKVPlayer i p[rzycina na laptopie a na TV jest lekko rozjechany obraz.
Jeśli z napisami, to tylko przez HDMI, bo na obecną chwilę chyba nie ma sposobu, żeby go zmusić do poprawnego odtwarzania napisów 3D. Jeśli film jest bez napisów, to możesz odtworzyć go z nośnika podpiętego pod USB lub przez DLNA/MediaLink. W tym drugim przypadku jednak radziłbym przez kabel Ethernet. WiFi się przy takich strumieniach danych nie sprawdza (przycięcia o których piszesz).

Nie mam już pomysłów, jak to w sumie zrobić, by było dobrze. Nie mam żadnego dysku pod niego podpiętego i proszę nie pisać, bym kupił.
Jest na to jakiś sposób? Ewentualnie jakiś inny, lepszy program do oglądania filmów mkv na laptopa.
Jeśli Twój notebook się tnie przy wyświetlaniu tego materiału (czy tnie się również na własnym ekranie?), to niestety albo jest "za słaby" i nic na to nie poradzisz, albo "zamulony" (tu może pomóc oczyszczenie systemu, zaktualizowanie sterowników, lub przeinstalowanie systemu).

W kwestii "rozjechanego obrazu", poczytaj tu: http://www.hdtv.com.pl/forum/801435-post119.html

franelo

New member
Laptop nie wiem, czy taki słaby.
Procesor i3 2330M
grafika radeon HD 6470M 1GB
ram 4gb
dysk 500gb

Film jest z lektorem.

Łączyłem się poprzez DLNA ciągle (Nero Media Home 4, Plex media serwer) i właśnie działa idealnie tylko ten buffer mnie przerażał.

Jeśli chodzi o podpięcie pod Ethernet - to jakaś konkretna konfiguracja?

Ostatnia edycja:

PeteShadow

New member
Bez reklam
Konfiguracja lapka wystarczająca (nie napisałeś czy się tnie na własnym ekranie).

W kwestii Ethernetu: pisałeś że TV podpięty do sieci jest przez WiFi - to jest wąskie gardło. Ethernet załatwi sprawę raz na zawsze, choć wymaga niestety doprowadzenia kabla do telewizora.

franelo

New member
Czyli wystarczy, że telewizor podepnę pod kabel Ethernet do routera?Czy i laptop i tv? (Laptop mam tez podłaczony od routera przez wifi)

Co do laptopa, odpaliłem film w MKVPlayer i podcinał - nic nie było zmieniane w ustawieniach grafiki.

PeteShadow

New member
Bez reklam
Najlepiej gdyby oba urządzenia na czas seansu były podpięte kablem. Telewizor proponuję na stałe, oszczędzi to nerwów. Lapek w zależności od potrzeb (na WiFi im bliżej będzie routera, tym lepszy transfer oczywiście).

Ostatnia edycja:

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Sory że się wtrącę w temat , ale nie chcę zaczynać nowego tematu . Czy w TV LG jest możliwość sprawdzenia szybkości łącza internetowego ?

franelo

New member
PS. Zmieniłem program na AllPlayer i filmy 3D SBS działają prawidłowo. Laptop podpięty pod tv kablem HDMI. Lekko laguje ale to najmniejszy problem - pewnie kwestia ustawień karty graficznej.

radooll

New member
Sprawdzenie transferu Lg Smart

Witam wciskasz home potem aplikacja ipla i na pilocie wciskasz kilka razy przycisk play. Ja mam w domu łącze 50M /bit a telewizor ledwo 5M/bit tnie się na youtube hd po kablu mega kłopot

KaliberMG

New member
Witam sory, że odkopuje temat. Ale mam pytanie odnośnie odtwarzacza BR. Posiadam tv Panasonic 3D ale co drugi film 3D odtwarzany z dysku zewnetrzego zatrzymuje sie po około 2 minut oglądania i ukazuje się komunikat błąd pliku. Dlatego chciałbym kupić odtwarzacz BR i czy musi być to 3D? Filmy będę oglądał tylko podłączajac dysk a nie z plyty. I czy napisy nie będą na siebie nachodzic po włączeniu opcji 3D

hans2

Banned
ewentualnie router moze pozwalac na podpiecie dysku po usb i sam sluzyc jako serwer dlna. ale brak jakiegos tam certa nie przeszkadza w obsludze innych serwerow. to zwykly ruch sieciowy taki sam jak kazdy inny.

Do góry