Napisy działają OK

tylko trzeba tak ustawić jak napisał LuckyS na poprzedniej stronie i w opcjach MP wybrać Central Europe
Dziwne, że musisz sam to ustawiać- po instalacji miałem domyślnie włączone. Chyba,że... hmm "skopiował" moje poprzednie ustawienia. Musze to kiedyś sprawdzić
Same klikanie i sam system jakby zaczął szybciej chodzić, pootwierałem kilka rzeczy i nie zamula, wcześniej potrafił zwalniać - na razie po 10min testów to pisze.
Daj mu miesiąc a zapewne zwolni... "Czysty" system robi swoje
btw bawiliście się coś ustawieniami MP w ocpjach Picture Quality, jest opcja od HDR, Sharpness i pare innych, to w ogóle powoduje jakieś zmiany?
No właśnie... Za pierwszym razem (pierwsze odpalenie zaraz po instalce) coś zadziałało (Jasność- bo tylko to ruszałem). Kolejne odpalanie playerka i wprowadzanie zmian w tych ustawieniach nie powodowało zauważalnych efektów... Tego akurat nie zepsuli bo tak się działo wcześniej. Chyba, że są tu jakieś zależności związane z ustawieniami systemowymi (wyjście sygnału/format/ inne).
Kurde litery teraz jakoś dziwnie wyglądają, cały czas siedziałem na MXPlayer i może wzrokowo się przyzwyczaiłem do innej czcionki. Jakie macie swoje ulubione ustawienia?
W MXP jest możliwość dodania czarnego (lub innego dowolnie wybranego koloru) obrysu czcionki, który powoduje "lepszą widoczność" napisów na każdym tle. W MC tego nie ma

Inna czcionka też ma wpływ- w MX jest przyjemniejsza dla oka

MXP moim faworytem MC jako zapasowy
Trzeba przyznać że MP szybciej chodzi, same chodzenie po menu choćby jest po prostu ultra szybkie
Jak wyżej: nowy nie zaśmiecony system... Obym się mylił:blagam:
Takie moje prv spostrzeżenie:
Android (głównie wszelkiej maści TV Boxy z Nvidią włącznie) to takie dziwne "środowisko" w którym wszystko żyje swoim życiem nawet na takich samych urządzeniach. Te same ustawienia powodują inne efekty (czcionki, wyłączanie) a do niektórych ma sklerozę bo nijak nie chce zapamiętać na stałe (sam też mam bo nie pamiętam czego mi nie zapamiętał

ale coś by się znalazło)... No cóż- taki "urok" tychże.