Tak jest to preinstalowana aplikacja FBOX-a. Całkiem niezła swoją drogą. Korzystałem z niej dotychczas, dopóki nie skopali czegoś przy aktualizacji i na tą chwilę nie odczytuje polskich znaków w napisach THX/SRT. MKV jednak niekiedy ma wbudowane napisy PGS i te odczytuje bez problemowo. Aktualnie używam MX Player i tutaj z napisami jest wszystko ok, oprócz tego, że nie można w tym programie zmienić pozycji napisów na ekranie, niby jest ta opcja widoczna, ale nie działa, chyba działa w płatnej wersji tegoż programu. Jest też jeszcze VLC Player, ale tak jak on jest świetny na PC to w przypadku Android TV jest katastrofą w obsłudze. Jak Ci przyjdzie Fergusonik to i tak prawdopodobnie będziesz go miał na starym sofcie, więc radzę Ci nie wgrywać FW o nr 20180328.173207 i będzie ok. Lepiej czekać aż wyjdzie nowy Soft. Mam info od Supportu, że może to być jeszcze pod koniec tego miesiąca.Media Center to rozumiem domyślny najlepszy odtwarzacz FBOXa tak?
jaki na dzień dzisiejszy używacie aby napisy SRT razem z MKV 4K HDR dobrze śmigały?
Pytam bo jutro mi przychodzi
Może ktoś jeszcze sprawdzić jak te pliki są odtwarzane u niego, jaka wersja firmware i na jakim odtwarzaczu?
Kod:wikimiki.ovh/test/Agropogoda_2018-04-03_12-25.mpeg wikimiki.ovh/test/Gliniarze_2018-04-03_12-00.mpeg
Te pliki prawdopodobnie są uszkodzone albo źle zgrane. Dawno temu bawiłem się w naprawianie jakiegoś pliku i używałem do tego ProjektX albo TS Doctor.Może ktoś jeszcze sprawdzić jak te pliki są odtwarzane u niego, jaka wersja firmware i na jakim odtwarzaczu?
Kod:wikimiki.ovh/test/Agropogoda_2018-04-03_12-25.mpeg wikimiki.ovh/test/Gliniarze_2018-04-03_12-00.mpeg
Nie widać żeby nowy soft wprowadził jakieś zmiany na lepsze.
Media Center dalej nie obsługuje Dolby TrueHD, mimo że w specyfikacji FBox ATV jest podane, że ma obsługiwać.
Doszedł za to nowy błąd z napisami w filmach, co dla mnie jest totalną kompromitacją Fergusona.
Jak można wypuścić soft, który nie obsługuje polskich znaków??? Taki błąd to katastrofa.
Sytuację trochę ratuje KODI ale tu też mamy błędy. Źle odtwarzane (w zwolnionym tempie) są niektóre filmy Blu-ray, które to Media Center odtwarza dobrze. Źle odtwarzane są materiały filmowe ze streamu live, o których była mowa wyżej.
Masz to urządzenie lub je testowałeś, że snujesz na forum takie tezy? Wnioskujesz pewnie po wypowiedziach na forum, ale z tym trzeba uważać.I skąd my to znamy...
Ta firma to padaka bez suportu i zaplecza programistów