Ferguson DVP868HD i HDMI

nostra

New member
Mam problem z modelem DVP868HD Fergusona.

Od dwóch dni kombinuję jak podłączyć odtwarzacz z TV przez HDMI!
Za każdym razem jak mam podłączony TV i DVD, to odtwarzacz nie chce się włączyć. Dodam że Ferguson działa przez EURO i pozostałe.
Nawet jak jest podłączony do sieci (jest włączony), to gdy wkładam do niego HDMI wyłącza się i nie mogę go uruchomić z przycisku!

Czy to wina kabla, czy może uszkodzone wejście HDMI w DVD?
Miał ktoś podobny problem??

szeniek

New member
nostra napisał:
Mam problem z modelem DVP868HD Fergusona.

Od dwóch dni kombinuję jak podłączyć odtwarzacz z TV przez HDMI!
Za każdym razem jak mam podłączony TV i DVD, to odtwarzacz nie chce się włączyć. Dodam że Ferguson działa przez EURO i pozostałe.
Nawet jak jest podłączony do sieci (jest włączony), to gdy wkładam do niego HDMI wyłącza się i nie mogę go uruchomić z przycisku!

Czy to wina kabla, czy może uszkodzone wejście HDMI w DVD?
Miał ktoś podobny problem??

Wygląda to na poważne uszkodzenie gniazda lub całego interfejsu HDMI.
Teraz powstaje pytanie: czy w odtwarzaczu czy może w TV?:( A może tylko kabel:grin: .
Jeśli jeszcze nie oddałeś go serwisu to zrób to czym prędzej lub sprawdź na innym TV i z innym przewodem HDMI.
Też przymierzam się do zakupu tego odtwarzacza ale jak widzę Twój przypadek jest odosobniony.

pozdrawiam

Ostatnia edycja:

PIOCHU-M

New member
Witam!
Mam podobny problem jak autor postu. Po euro odtwarzacz chodzi bez problemu, po dodatkowym podłączeniu HDMI i przejściu w telewizorze Sony na odpowiednie AV pod które jest kabel podłączony obraz jest czarny, jakby nie dostawał sygnału od urządzenia. Tuner nie wyłącza się jak u kolegi, ale chyba nie przekazuje sygnału.
Próbowałem na 3 kablach i 2 telewizorach i to samo.
Może trzeba bardziej profesjonalny kabel, albo coś zmienić w menu telewizora lub odtwarzacza? Trochę w tym grzebałem, ale bez efektu.

Do góry