Witam,
Mam tu takie 3 bardzo ładne pliki testowe (łącznie tylko 120 MB) z materiałem AVC 1280x720p25
z ustawioną flagą "pulldown mode = frame doubling" (ustawienie tej flagi to jeden z 3 sposobów zwiększenia zgodności materiału 25p ze standardem Blu-ray).
Jednak wygląda na to, że Ariva 210 ma z tym problem - odtwarza taki materiał 2x szybciej niż powinna. Ale ja mam stary firmware i nie chcę na razie nowego. Czy ktoś z nowym firmware może sprawdzić jak mu się odtwarzają te pliki?
http://www.medfoto.pl/AVC_720p25_frame-doubling-pulldown-flag.zip
To są 2 pliki .m2ts oraz 1 plik .mkv. Sam obraz, bez dźwięku. Filmik powinien trwać 20 sek. i być wyświetlany z prędkością 25 fps. I choc Ariva 210 podaje prawidłowy czas trwania 20 s., to filmik leci za szybko (50fps) i trwa 10 sek.
Jeśli będziecie odtwarzać te filmiki w kompie, to normalne jest, że jeden z nich (muxed_by_tsMuxer) nie działa płynnie (na tym też m.in. polegał ten test), ponieważ tsMuxer kaszani materiał z flagą "pulldown mode = frame doubling". Natomiast ciekawe jest to, że niektóre (soft)playery i tak potrafią go odtwarzać prawidłowo (np. Splash Lite). No, ale tu chodzi o Arivę 210 i o inny problem.
Uwaga - filmik to sekwencja w zwolnionym tempie, więc można się nie zorientować, że Ariva odtwarza go za szybko, bo wygląda wtedy "normalnie"

Proszę porównać z odtwarzaniem w kompie i zmierzyć czas.
Dzięki!
latet