potestowałem troszkę i tak
-wszystkie serwisy internetowe działaja jak należy - nie działa tylko wyszukiwanie wideo - nie moze sie połączyc z serwisem
-po wyjściu z IMS następuje restart bez przeładowania bootloadera - taki szybki samego dvdplayer
po tym już nie widzi dysku restartuje sie w kółko i nie trybi pilot
po kolejnym taki restarcie znajduje dysk bez plików i za jakiś czas znów restart
pytanko panowie - czy korzystaliście z IMS jak to zacżęło sie dziać?
do tego momentu wszelkie odtwarzanie filmów działało mi idealnie - sprzęt sie nie restartował - serwisy internetowe załatwiły sprawę
przy okazji wersja firmware ostatniego ze strony jest 1.11.000000U
wersja pobierana z netu to 1.12.000000U
pobiera 50 mega (nie 56) i kibel
cos ewidentnie spier.....ne
proponuje sprawdzic tak - flash pierwszym firmware potem drugim i nie tykanie wogóle IMS
-----------------------
po wgraniu pierwszego firmware odrazu wyskakuje napis z aktualizacja online - o dziwo wersja obecna w playerze jest identyczna jak w drugiej wersji ze strony - tylko ściąga sie z 10 razy wolniej

zobaczymy co dalej ale ferguson ewidentnie sie nie popisał - jednego jestem pewien - UNIKAĆ TEJ FIRMY JAK OGNIA
działa także extension package upgrade czyli aktualizacja samby i bt czego w ostatnim firmware już nie ma(pewnie wgrane jest nowsze)
firmware z aktualizacji online tak samo kończy ładowanie na 50 MB
------------------------
zrobiłem tak:
-wgrałem pierwszy firmware ze strony
-nie aktualizowałem extension package upgrade
-wgrałem drugi firmware ze strony
chodzi jak chodził zero restartów - ocywiście w IMS nie wchodze - wyjście z tego kończy się zawieszką playera
jeśli nie pozwolimy mu sie zrestartować tylko wyłączymy pstryczkiem to problemów z widocznościa plików i restartami nie będzie
jak się zrestartuje to nie trybi
-----------------------
gdyby ktos sie pokusił o sprawdzenie który plik odpowiada za mapowanie pilota i jak go wyciągnąc to mozna by sprawdzic soft od compro - w ciągu półtora miesiąca maja juz szóstą aktualizacje oprogramowania