FERGUSON 8900 HD i Cyfowy Polsat

Macko-2

New member
Witam !
Jestem trochę zielony, dopiero zaczyna przgodę z TV Sat HD. Mam pytanie, czy dekoder Ferguson 8900HD może współpracować z kartą Cyfrowego Polsatu ? Mam dekoder Samsunga ale chciałem go zmienić na Fer. chodzi mi o możliwość nagrywania programów. Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

dnc

Moderator
VIP
Od Polsatu musisz kupić moduł dostępowy, który będzie sparowany z kartą abo. By prawidłowo działać musisz mieć oba urządzenia dobrze współgrajace. Tylko, że jeśli masz już kartę to nie wiem czy Polsat wymieni Ci samą kartę z dekoderem na kartę z modułem a dekoder możesz oddać. No, ale jeśli to będzie dla Ciebie lepsze? Próbuj się dowiedzieć.

MJot

Member
Cyfrowy Polsat w tej chwili nie rozprowadza modułów dostępowych.
Wycofali tą usługę i oficjalnie nie wiadomo, kiedy zostanie przywrócona (i czy w ogóle).

maniekk

New member
Jeśli okażę się że ciągle je oferują -spytaj, czy sprzedawany przez polsat moduł umożliwi Ci odbiór kanałów HD. Dotychczas nie było takiej możliwości, choć chyba już ktoś pisał, że miało się to zmienić.
Upewnij się abyś nie wpadł "z deszczu pod rynnę" - zyskasz możliwość nagrywania a nie będziesz miał możliwości odbioru programów HD z polsatu

Ostatnia edycja:

Macko-2

New member
Udało mi się wreście skontaktować z konsultantem Polsatu - nie było to wcale takie proste. Dowiedziałem się, że aktualnie nie prowadzą sprzedaży modułów, a te co sprzedawali nie obsługiwały HD. Mają zamiar wprowadzić ponownie sprzedaż modułów już obsługujących HD. "Myślą" również o wprowadzeniu dekoderów HD z twardym dyskiem umożliwiającym nagrywanie. Jenak konsultant nie był w stanie podać kiedy te plany wejdą w życie. Będzie to w "przyszłości". Pozdrawiam wszystkich !

Do góry