ES7000 vs F6770

tdx

New member
Bez reklam
Samsung po prostu nie robi matryc 50. po 46 jest 55.
Ale sa tez klienci na 50 stad te matryce. U tego producenta od serii A byly matryce innych producentow np sharpa

Sony ma np ma w niektorych modelach matryce od lg...

Wysłane z mojego GT-I9100

miro0705

New member
Panowie dolacze sie do tematu: mam dylemat w zakupie pomiedzy samsungiem F6770, LG LA660 a SONY W805.. Doradzcie mi Panowie fachowo, bo nie mam zielonego pojecia co wybrac.. podpowiem, ze w tv glownie bede wykorzystywal: internet, smart no i przede wszystkim wykorzystam go do ogladania keczow siatkowki:) dzieki za pomoc!

SDman

Banned
Nie rozumiem takiego podejścia Samsunga, że do takiego fajnego rozmiaru ;-) pchają AUO, przez to mój plan kupienia 50tki legł w gruzach i teraz sam nie wiem co robić polować na 46 cali z Samsungiem?

Witam,
ubolewam nad tym, obecnie nie tylko Samsung inni producenci również traktują 50"
z góry , wyjątkiem jest Panasonic DT60 oraz ich plazmy.
Jakby jeszcze w PDP zmienili design bo nie różni się nic od TV z przed 8 lat.
Natomiast ładny Samsung UE51F8500 jest trochę niewiadomą -brak testów.

Pozdr.

wojtulab

New member
Samsung po prostu nie robi matryc 50. po 46 jest 55.
Ale sa tez klienci na 50 stad te matryce. U tego producenta od serii A byly matryce innych producentow np sharpa

Sony ma np ma w niektorych modelach matryce od lg...

Wysłane z mojego GT-I9100

Czyli łatwiej jest trafić matrycę Samsung w 40 niż 50 calach?

wojtulab

New member
ostatecznie wybrałem F6770.
Jestem zadowolony aczkolwiek już mogę wskazać pierwsze minusy tego modelu.

Smart chodzi często ospale, wieszając się na niektórych aplikacjach. One same również wolno wczytują się szczególnie Youtube.
Dość wolny internet, pomimo łacza 200Mb/s.

Matryca Samsunga, bardzo ładna choć widać delikatnie clouding.
Sprzedawca chciał abym zakupił LG LM660S :) Namawiał mnie przez dobre 10 min, wskazując wiele plusów w porównaniu do tego samsunga.

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
ma chodzić tak jak tutaj

[youtube]V4fnSNS3ETc[/youtube]

jak nie to masz coś źle ustawione (najczęściej winowajcą jest router)

wojtulab

New member
ma chodzić tak jak tutaj
jak nie to masz coś źle ustawione (najczęściej winowajcą jest router)

U mnie wyglada to znacznie wolniej. Filmy zatrzymuja mi sie po kilku sekundach, buforuja i tak w kolko.

Router moim zdaniem jest poprawnie ustawiony.
Mam zabezpieczony + filtrowanie MAC.
do tego DHCP oraz DNS z google.
Na coś szczególnego zwrócić uwagę powinienem?

zxcxz

New member
Powiedzmy, że wybieram z obu model F6770. Jednak zastanawia mnie jeszcze jego zestawienie z ET60. Czym oba modele różnią się, który wobec tego będzie lepszy?
Różnic jest dużo: inna matryca, inne 3D, smart w ET60 szczątkowy - brak obsługi flash, zwykły pilot w ET60, brak tunera sat w ET60 ... długo by wyliczać ...

Chciałybym się podłączyć do tematu: czy ktoś mógłby rozszerzyć odpowiedź na pytania wojtulaba, w szczególności ostatnie "który wobec tego będzie lepszy"? Od kilku tygodni czytam fora itp i próbuję się zdecydować na telewizor (im więcej czytam tym mniej wiem ;) ). Już prawie się zdecydowałem na 46F6770, ale pan w sklepie zasugerował, że L47ET60E będzie lepszy, a cenowo nawet minimalnie tańszy (fakt, że wcześniej akurat tego modelu nie analizowałem). Ciekawe, że drugi pan kilka minut później twierdził coś dokładnie odwrotnego...

Czy ktoś z forumowiczów mógłby coś kompetentnie doradzić w tej kwestii?

(A jeśli takie dołączanie się do tematu nie jest najlepszą metodą na zadanie takiego pytania, to proszę o wskazanie właściwej metody!)

TV3D

New member
Bez reklam
Witam, mam dylemat w wyborze między UE40F6510, UE40F6770 a UE40F6800
Niby wszystko w tych modelach jest takie samo, oprócz 6770 w którym częstotliwośc jest o 200Hz wyższa i Micro Dimming.
Ale czy ktoś z was orientuje się czemu w tym samym sklepie UE40F6510 który ma 400Hz i nie ma Micro Dimming jest droższy od UE40F6770???

Zalety F6770

Do góry