ES7000 vs F6770

wojtulab

New member
ES7000 vs F6770 (a moze la660s?)

Witam,
czytalem juz wiele tematow zawierajace mnostwo informacji o obu modelach, jednak wciaz nie potrafie podac plusow/miusow na rzecz obu TV.
Bardzo prosze o pomoc przy wyborze jednego z modeli, interesuje mnie 40".
Z Waszych opinii wnioskuje ze seria F jest lepsza i nowsza od ES. Pod jakim wzgledem?

ES7000
CMR 800Hz (faktycznie 200Hz)
duzo lepszy 3D
mozliwosc rozbudowy za pomoca EVO
smart 1 (mozna podniesc do ver2 ? )
Micro Dimming Pro

F6770
ciut tanszy
nowszy
gorszy obraz
smart 2
CMR 600Hz (faktycznie 100Hz)
Micro Dimming

Bardzo prosze o dodatkowe inforamacje, ktore roznia oba modele oraz wskazowki, ktory faktycznie jest lepszy i pod jakim wzgledem.
Do dyspozycji mam 3500zl

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
ES7000 ma 200Hz matryce + wbudowana kamera smarta możesz podnieść tylko przez zakup EVO (nieopłacalne)

F6770 ma 100Hz matryce SMART 2.0

Z tych 2 wyższym modelem jest ES7, natomiast pytanie czy znajdziesz gdzieś nowy ES7

tdx

New member
Bez reklam
Sam w 1 poscie pisales o samsungach teraz piszesz o lg.
Z tych 2 lepiej zagra samsung
Wysłane z mojego GT-I9100

wojtulab

New member
tak, dokładnie tak.

Ogółem szukam TV do:

-grania na Xbox
-przeglądania internetu - youtube, picassa, VOD
-filmy z USB głównie w formacie *.mkv

Mam nadzieję, że F6770 będzie odpowiednim sprzętem.

Jameroo

New member
tak, dokładnie tak.

Ogółem szukam TV do:

-grania na Xbox
-przeglądania internetu - youtube, picassa, VOD
-filmy z USB głównie w formacie *.mkv

Mam nadzieję, że F6770 będzie odpowiednim sprzętem.

mam f6770 i jeśli chodzi o xboxa360 to w "tryb gry" sprawdza się świetnie, filmy z USB gra wszystko co podam, napisy to samo bez problemu, VOD póki co jeden film obejrzałem w Cineman i bez problemu, YT, Spotify, Deezer chodzą pięknie

SDman

Banned
skoro ES7000 jest ciężko dostępny, czy zatem model LG Smart 42LM660S jest lepszy od F6770?

Witam,
za LG:
- matryca IPS nie wymaga tak precyzyjnego kalibrowania -szybciej znajdziesz właściwe ustawienia.
- lepszy i to znacznie dźwięk z głośników TV
- Intel WiDi
- MHL
- Dual Play (dla 2 graczy)
- Pasywne (tanie okularki 3d x 6)

za Samsung:
- matryca S-PVA musi być precyzyjnie skalibrowana, ponoć lepszy kontrast i głębia czerni
- 4 HDMI -LG 3
- lepszy Smart TV
- mniej odbijająca matryca
- 2piloty normalny + Smart
- Aktywne 3d x 2
- przy powieszeniu design -jeden z ładniejszych na rynku !

Jeżeli uda Ci się doprowadzić do konfrontacji tych TV najlepiej w ciemnym pomieszczeniu to wtedy wybierzesz
zwycięzcę wg . własnych potrzeb -preferencji.
Najlepiej zmów je oba 1 kurierem (dogadaj się) i zostaw ten który Ci będzie bardziej odpowiadał.

Pozdr.

wojtulab

New member
Witam,
za LG:
- matryca IPS nie wymaga tak precyzyjnego kalibrowania -szybciej znajdziesz właściwe ustawienia.
- lepszy i to znacznie dźwięk z głośników TV
- Intel WiDi
- MHL
- Dual Play (dla 2 graczy)
- Pasywne (tanie okularki 3d x 6)

za Samsung:
- matryca S-PVA musi być precyzyjnie skalibrowana, ponoć lepszy kontrast i głębia czerni
- 4 HDMI -LG 3
- lepszy Smart TV
- mniej odbijająca matryca
- 2piloty normalny + Smart
- Aktywne 3d x 2
- przy powieszeniu design -jeden z ładniejszych na rynku !

Jeżeli uda Ci się doprowadzić do konfrontacji tych TV najlepiej w ciemnym pomieszczeniu to wtedy wybierzesz
zwycięzcę wg . własnych potrzeb -preferencji.
Najlepiej zmów je oba 1 kurierem (dogadaj się) i zostaw ten który Ci będzie bardziej odpowiadał.

Pozdr.
Bardzo dziękuję za szczegółowe porównanie. Powiedzmy, że wybieram z obu model F6770. Jednak zastanawia mnie jeszcze jego zestawienie z ET60. Czym oba modele różnią się, który wobec tego będzie lepszy?

bob1969

Member
Bez reklam
Różnic jest dużo: inna matryca, inne 3D, smart w ET60 szczątkowy - brak obsługi flash, zwykły pilot w ET60, brak tunera sat w ET60 ... długo by wyliczać ...

Do góry