scott napisał:Przecież piszę, że się różni, tylko nie aż tyle ; )))
Wierz mi. Różni się znacząco nie tylko od TW700, ale i TW1000.
scott napisał:Przecież piszę, że się różni, tylko nie aż tyle ; )))
No widzę, że się zakochałeś w nowym nabytkuMeloman69 napisał:TW700 jest oparty o matrycę D5 i nie posiada technologii Deep black oraz C2Fine. TW2000 ma matrycę D7.
Wg pomiarów kontrast on/off ma TW2000 przeszło trzykrotnie wyższy.
Z całym szacunkiem dla użytkowników TW700, ale te projektory dzieli bardzo dużo.
"Brak możliwości wystawienia faktury na ten produkt. Umowa kupna-sprzedaży."Deimos napisał:No to zajrzyj na allegro, bez wyrywania poniżej 10000pln
I żeby nie być gołosłownym:http://www.allegro.pl/item320451531_epson_emp_tw2000_full_hd_.html
Oczywiście jest i cena dla "jelonków" prawie 14000pln:http://www.allegro.pl/item320309318_epson_emp_tw2000_kino_full_hd_okazja_sklep_wawa.html
pisk napisał:"Brak możliwości wystawienia faktury na ten produkt. Umowa kupna-sprzedaży."
znaczy, gwarancja w USA???
Dziękuję, postoję.
Przestrzegam przed takim myśleniem wszystkich, którzy nie mają ochoty odsyłać swojego projektora dhl-em do ciepłych krajów. To nie jest sposób na bezstresowe zakupy, Dziś masz kolegę w Niemczech, za dwa lata ten ktoś może już nie być Twoim kolegą. Najważniejsze to mieć serwis pod nosem na każde zawołanie.Deimos napisał:Nie trzeba wcale u niego kupować, ściągają allegrowicze z Niemiec, a tam są te same warunki gwarancji, co u nas. Mój stary projektor też kupowany w Niemczech i jak mi lampa strzeliła na gwarancji,to zaprzyjaźniony allegrowicz, u którego kupowałem - załatwił mi sprawe w ciągu bodaj 15-stu dni. Trzeba wiedzieć u kogo kupować, a co najważniejsze - nie przepłacaćPozdrawiam
Projektor ma jedną cechę, która wyklucza go z grona zakupów "kombinowanych". Otóż naprawa najprostszej usterki bardzo często okazuje się być ekonomicznie nieuzasadnionia. Czy "allegrowicz importer" do którego ma się zwykle tylko nr komórki lub e-mail będzie za dwa lata zainteresowany szczegółowym opisem usterki w rodzaju plam, prążków, migotania etc.?Deimos napisał:No póki co nie przymierzam się do zakupu pianina![]()
![]()
Nigdzie nie pisałem, że mam Kolege w Niemczech.
Sprzęt kina domowego od chwili kiedy się nim zacząłem troche dogłębniej interesować (chyba 1993r), 90% zawsze sprowadzałem z Niemiec i do tej pory nie narzekałem, ani na gwaranacje, ani tym bardziej na cenyPozdrawiam
Oczywiście wolna wola kupującego...
Deimos napisał:Nie trzeba wcale u niego kupować, ściągają allegrowicze z Niemiec, a tam są te same warunki gwarancji, co u nas. Mój stary projektor też kupowany w Niemczech i jak mi lampa strzeliła na gwarancji,to zaprzyjaźniony allegrowicz, u którego kupowałem - załatwił mi sprawe w ciągu bodaj 15-stu dni. Trzeba wiedzieć u kogo kupować, a co najważniejsze - nie przepłacaćPozdrawiam
przesadzasz troche , ja czasami cos kupuje z importu z niemiec , na allegro nie sprzedaja tylko lichwiarze , normalne firmy same tez sprowadzają sprzet z zagranicy i normalnie prowadza działalnosc i nie sa to firmy jednoosobowe tylko z numerem komórkowy i emailem. zalezy odkogo sie kupuje zreszta nigdy nie ma sie gwarancji ze jak sie kupi w polsce to ta firma nie zbankrutuje. A co do usterek to nie przesadzajmy ze ten sprzet co chwila sie psuje , ja osobiscie mam pierwszego w domu proja ale sprzedałem juz sporo projów tanich do prezentacji i nie ma wiekszych problemów , wiadomo usterki sie zdarzaj.pisk napisał:Widzisz, gwarancja jest może w DE, ale jeśli gość z Allegro zniknie, to na nic Ci ta gwarancja nawet u Niemców, bo bez dowodu zakupu odeślą Cię z kwitkiem.
Poza tym, wyklucza to zakup na firmę. Z fakturą cena polska jest korzystniejsza od tej "okazji" z allegro.
Nie rozumiem też, dlaczego nie chcą wystawić faktury - nawet jeśli jest to import z DE. Działalność na dziko? Towar kradziony? Innych pomysłów nie mam.
Sam swojego TW-700 kupiłem w niemieckiej firmie, Epson ma gwarancję europejską, więc w razie czego serwisuję go w Polsce.
Ale w ten ineteres z umową K-S nigdy bym się nie pakował. Za drogi sprzęt na takie kombinacje i ryzyko.